Hlavní navigace

Nová Apple TV 3,2 bude mít procesor z iPadu 3, nové antény a opět bude menší

30. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera Apple uvolnil aktualizace pro iOS zařízení a také update systému Apple TV. Kromě toho se na stránkách Federálního úřadu pro telekomunikace (FCC) objevil náčrtek nového modelu Apple TV třetí řady. Ten ponese označení 3,2 s modelovým číslem A1469. Původní zprávy hovořili pouze o změně velikosti a výměně procesoru, nakonec však došlo k aktualizaci prakticky veškerého hardwaru.

Náčrtek Apple TV 3,2
Náčrtek Apple TV 3,2

Po stránce vzhledu se změnily rozměry čtvercové krabičky - každá strana se ze současných 98 mm zmenšila na 93,78 mm. Velká změna se udála na poli bezdrátové komunikace. Místo dvou čipů a antén pro Bluetooth a Wi-Fi už bude obsahovat Apple TV stejně jako iPhone 5 pouze čip BCM4334, který obslouží oba komunikační kanály.

Předchozí model Apple TV 3 byl poháněn čipem Apple-A5 (A5R2 - S5L8942), nový povýšil na Apple A5X (A5XR2 - S5L8947). Ten tedy vychází ze stejné řady A5X, která pohání iPad třetí generace s Retinou. Ač se nejedná o zcela stejný model, výkon se takřka nebude lišit. Jsme zvědaví, zda Apple při oficiálním oznámení Apple TV 3,2 konečně přijde s možností instalovat aplikace třetích stran a otevřeným SDK pro vývojáře.

Zdroj: AnandTech

 

Byl pro vás článek přínosný?