Hlavní navigace

Nová hráčská skříň GT-05 od Coolteku bude chtít zaujmout nízkou cenou

20. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skříně od společnosti Cooltek si v poslední době vydobyly dobrou pověst díky své kvalitní konstrukci, jednoduchému designu a příznivé ceně. Výjimku tvoří řada GT, která je určená pro hráče a nabízí odvážnější design. Nový model GT-05 je nejnovějším přírůstkem do této modelové řady.

Novinka měří 354 × 267 × 405 mm a váží pouze 4,4 kilogramy. Vnitřní prostor je rozdělen do dvou podlaží. Horní je určené pro osazení základní desky. Skříň pojme základní desky formátu micro ATX a mini ITX. Pro rozšiřující karty jsou připraveny čtyři sloty. Délka karet nesmí přesáhnout 340 mm, což ovšem dostačuje o pro nejvýkonnější grafické karty.

Spodní část je vyhrazena pro napájecí zdroj a pro koš na pevné disky. Jeho kapacita jsou pouze dva 3,5" disky, naštěstí je zde ještě jedna pozice pro 2,5" model. Výrobce nezapomněl ani na majitele optických mechanik, pro které je k dispozici jedna pozice.

 

V základu je ve skříni nainstalován jeden 120mm ventilátor v zadní pozici. Pokud vám nebude jeho výkon stačit, další pozice jsou vpřed a nahoře. Obě bočnice jsou navíc perforované, takže o přístup studeného vzduchu do interiéru nebude nouze. Díky poměrně velikým rozměrům by také neměl být problém s instalací rozměrných vzduchových chladičů. Instalaci všech komponent ulehčuje také to, že se dá celé horní část skříně odklopit.

Cooltek GT-05

Veškeré rozšiřující konektory jsou osazeny na horním panelu. Ve výbavě najdete trojici konektorů USB (jeden je standardu USB 3.0), audio výstupy a také čtečku paměťových karet SD a micro SD. Tlačítka pro spuštění a reset sestavy jsou v těsné blízkosti těchto konektorů. Celkový design skříně oživuje barevný proužek, který vede od spodku až na horní panel. Na výběr budou čtyři barevné varianty – černá, bílá, oranžová a zelená.

Cooltek GT-05 by se měl dostat na trh během následujících týdnů. Cena byla stanovena na 49,99 € (cca 1400 Kč), což je velmi zajímavá částka. Konkurence v podobě Bitfenix Prodigy M totiž stojí zhruba o 500 Kč více.

Zdroj: Cooltek

Byl pro vás článek přínosný?