Hlavní navigace

Nová loga získávají Firefox Monitor a Lockwise. Další na řadě je Firefox?

4. 6. 2019

Sdílet

Nový designový styl značek produktů od Mozilly je pevně dán.

Zanedlouho to už bude rok, co jsme se dozvěděli, že by Mozilla ráda našla nový designový styl pro značky svých produktů v čele s Firefoxem. Prozatím je prohlížeč dodáván se stále stejným logotypem, byť již první návrhy padly. V minulém týdnu však již zcela oficiálně předvedla dvě nová loga pro dva své produkty. Jedná se o Firefox MonitorFirefox Lockwise.

Monitor vám prozradí, zda nebyl váš účet v některé z online služeb kompromitován. V podstatě jde o přejmenovanou službu Have I Been Pwned. Že jste dosud neslyšeli o Lockwisu? Je to možné, jedná se totiž o zbrusu nového správce hesel, kterému se ještě budu věnovat v samotném článku. Teď si prohlédněte loga – navazují na před rokem odhalenou představu. Jsou spíše abstraktníbarevná.

Mimochodem, když zajdete na monitor.firefox.com, v horní části stránky se zobrazuje výzva k přihlášení, kterou doprovází ještě třetí nové logo. To by dle dřívějšího návrhu mělo patřit přímo Firefoxu, ačkoli podotýkám, že jsem zatím žádné oficiální oznámení o změně loga prohlížeče nezaznamenal. Na oficiálním webu i přímo v prohlížeči aktuálně zatím najdete stále původní logo.

Dne 10. června se prý dozvíme víc.

Zdroj: Mozilla Open Design

Byl pro vás článek přínosný?