Hlavní navigace

Nová značka grafických karet AMD

3. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Tul vypustila na trh grafické karty pod značkou VTX3D. Tato značka se bude plně věnovat jen produkci grafických karet s čipy AMD, přičemž by se neměla vyhýbat žádné kategorii dedikovaných grafických karet. Hned pro začátek startuje s kompletní řadou Radeonů HD 4000.

Do obchodů by tak měly velmi brzy dorazit karty Radeon HD 4890, 4870, 4850, 4770, 4650 a 4350, prozatím bez dvoučipového Radeonu HD 4870 X2. Jak se zatím zdá, karty budou alespoň ze začátku založeny čistě na referenčním designu, takže sen o extrémně tichých a výkonných kartách můžete snít dál.

Osobně tento krok Tul trochu nechápu, protože do jeho portfolia již spadá značka PowerColor, která grafiky s čipy AMD prodává. Je sice pravda, že ty jsou velmi často osazeny nějakým netradičním chladičem (často od Arctic Cooling), na druhou stranu tak Tul bude mít pod sebou již druhou velmi podobnou dceřinku (a to nepočítám karty z vlastní produkce). Jednou z výhod nově uváděných grafik by ale mohla být jejich cena, pokud Tul nakupuje pro všechny své firmy součástky společně. U VTX totiž ušetří nemalé prostředky za R&D, protože uváděné karty budou alespoň ze začátku na referenčních designech AMD. Jestli se nová značka chytí, teprve uvidíme.

Zdroj: TC Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku