Hlavní navigace

Nové elegantní monitory od LG

6. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová série monitorů od LG Electronics se honosí názvem „W53 SMART“ a monitory budou k dostání od miniaturních 18,5" kousků (takovýto monitor pochopitelně nebude používat rozlišení 1920×1080 px, nýbrž vhodnějších 1366×768 px) až po ohromné 27" „televize“ s pravým Full HD rozlišením.

Jak už jsme u LG zvyklí, papírové parametry nás posadí na zadek: dynamický kontrast 50 000:1 a odezva dvou milisekund rozhodně neurazí. Zajímavostí je bezesporu „fičura“ s názvem Auto Brightness, která bude dynamicky upravovat jas displeje dle aktuálních světelných podmínek. Sekundovat jí bude také povedená funkce „Cinema Mode“, která při přehrávání videa vypne ty oblasti monitoru, na kterých se video nezobrazuje (typicky černé okraje již tedy budou doopravdy černé). Vtipnou funkci, která nám bude měřit čas strávený před monitorem a v případě příliš dlouhého „civění“ do obrazovky nás upozorní, zmíním také, doufám ale, že ji bude možno vypnout.

LG SMART W53


LG Electronics zavádí skutečně pozoruhodné technologické výdobytky a posunuje oblast monitorů opět o něco dál. Zejména automatické snižování jasu displeje, jak jej známe z některých mobilních zařízení, bude jistě slavit úspěch v dnešní „zelené době“, kdy se snažíme snižovat energetické výdaje jak jen to je možné.

Chytré monitory jihokorejců by se měly dostat do prodeje tento měsíc.

Zdroj: TC Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku