Hlavní navigace

Nové mobilní zařízení od Microsoftu možná půjde rozdělit na dvě části

24. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již mnohokráte bylo zopakováno, že pokud Microsoft vypustí na trh nové mobilní zařízení, nebude to klasický smartphone. V minulosti jsme už viděli patenty, které naznačují, kterými směry by se Microsoft mohl ubírat. Např. by nové zařízení mohlo připomínat knížku, protože by se dalo podobně složit. Žádosti o patenty se ale stále množí.

Další možností, jak by nové zařízení – potažmo nová kategorie zařízení s Windows – mohlo fungovat, je rozdělení na dvě části. První ze dvou nových patentů (US20180052497) popisuje spoj, jenž by umožnil zařízení jednak skládat, protože je ohýbací, stejně tak by díky němu ale mohlo být možné zařízení oddělit a každou část tak používat zvlášť. Tento spoj připomíná spoj přítomných na Surfacech, pomocí něhož se k počítači typicky připojuje klávesnice.

Nový patent popisuje spoj, který by umožnil odpojení dvou částí zařízení Nový patent popisuje spoj, který by umožnil odpojení dvou částí zařízení

Druhý patent (US20180054905), zveřejněný rovněž 22. února 2018, se opět týká skládacího zařízení. V tomto případě části od sebe oddělitelné nejsou, tedy se znovu dají díky kloubu zavírat podobně jako knížka nebo laptop, byť flexibilita tohoto kloubu může být větší. To důležité v tomto případě představuje komplexní magnetický zámek, který by zajistil, že se dvě části zařízení od sebe nechtěně nevzdálí.

Jak bude nové zařízení nakonec vypadat, se stejně musíme nechat překvapit. Možností je více, bude trvat ale měsíce či roky, než se bude případně uvedeno na trh.

Zařízení by mohlo držet držet zavřené díky magnetickému zámku Zařízení by mohlo držet držet zavřené díky magnetickému zámku

Byl pro vás článek přínosný?