Hlavní navigace

Nové možnosti zamykací obrazovky budou zatím jen pro telefony s 1GB paměti

11. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Joe Belfiore, jenž se stále stará o Windows Phone, prostřednictvím Twitteru informoval o tom, jak pokračují práce na platformě. Verze 8.1 je stále k dipozici pouze formou ukázky pro vývojáře. Od dubna už Microsoft uvolnil pár systémových aktualizací a průběžně aktualizuje i aplikace. Koncoví uživatelé dostanou vypilovaný systém.

Tip: Proč zatím nepřecházet na Windows Phone 8.1? Čekáme na funkce i aplikace

Teď třeba víme, že se chystá průhledná dlaždice hudebního přehrávače. Obrázek na pozadí dlaždic tak dostane šanci vyniknout. Joe prozradil, že integrace překvapivě fungovala pouze s omezeným počtem sociálních sítí. Teď ale prý může být do Windows Phone přidána jakákoli síť. Slíbil také, že se blíží aktualizace Facebooku a Skypu.

Ukázka pro vývojáře ke zklamání nás všech nepřinesla slíbené rozšířené možnosti zamykací obrazovky. Belfiore se připomněl s tím, že i na ně dojde. Jako první si je opět vyzkouší lidé s aktivním vývojářským programem. Betaverze bude nicméně dostupná pouze pro zařízení s alespoň 1 GB operační paměti. Pakliže máte k dispozici pouze 512 MB, počkáte si o něco déle.

 

Belfiore to vysvětluje tím, že aby byla odezva rychlá, musí obsah aplikace zůstat v operační paměti. Prví opravdu potěšující zpráva říká, že aktualizace pro Windows Phone 8.1 se již testuje pro Lumie, které se začaly prodávat před několika týdny. Co se starších telefonů týče, zatím netušíme, kdy přejdou na Windows Phone 8.1.

Zdá se, že dříve než v létě oficiální dostupnost ohlášena nebude. Zájemci o Windows Phone 8.1 mohou ale ihned aktualizovat pomocí programu pro vývojáře.

Zdroj: @joebelfiore

Byl pro vás článek přínosný?