Hlavní navigace

Nové objemné skříně Silverstone pro HTPC a servery pojmou až pět disků

6. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

SilverStone přišel se dvěma skříněmi řady Grandia, GD07 (SST-GD07B) a GD08 (SST-GD08B). Ačkoli jsou určeny zejména pro HTPC, tak je opravdu s rozměry 44 × 17,5 × 43,5 (resp. 42,5 cm) nemůžeme označit jako malé. Sám SilverStone u nich uvádí, že se jedná o serverové HTPC skříně. Což je nakonec pravda, většině uživatelů běží televizor půl dne každý den, nemá tedy smysl jej ani vypínat a může sloužit rovnou jako storage server, P2P stanice apod. Pro nejtěžší kalibr skříně dokonce pojmou základní desky formátu E-ATX a dají se k nim dát lišty a madla pro uchycení do racku.

Začneme-li od společných znaků, obě skříně mají zdroj umístěn vpravo (při zadním pohledu), což odpovídá umístění dole u standardní věže. Vedle je sedm záslepek pro rozšiřující karty, velmi zajímavou funkcí je ovšem osmá nad nimi. Tam se dá umístit např. bracket s rozšiřujícími konektory bez toho, aby zabíral místo pro karty. 

SilverStone SST-GD07

 

Dále to jsou dvě pozice pro 120mm ventilátory vlevo (při zadním pohledu), z toho jedna je osazena 900ot. větrákem již z výroby, dvě 80mm pozice vzadu a tři (u GD07 dvě) 120mm pozice ve dně (opět jeden předosazen), odkud hlavně ofukují disky. Obě bedny pojmou grafické karty o délce až 35,5 cm a chladiče mikroprocesorů o výšce až 13,8 cm. Na svých předních panelech mají dva konektory USB 3.0 a dva audiojacky.

 

SilverStone SST-GD08

 

Rozdíly začínají právě v přední části. Zatímco GD08 má hliníkové čelo na ocelovém těle, u GD07 je plastové a z hliníku jsou až výklopná dvířka. Tato skříň také pojme až čtyři 5,25'' zařízení, plus pět interních 3,5'' a dvě 2,5'', přičemž interní jsou uložena ve vyjímatelném boxu pro usnadnění montáže. GD08 spolkne sice jen dvě 5,25'' jednotky, ovšem až osm 3,5'' uvnitř. Hmotnost obou drobků činí 7 kg, doporučená cena je 113 a 118,5 Eura (bez daně). Případní zájemci nechť s chutí nahlédnou do naší recenze jejich předchůdců, GD04.

SilverStone SST-GD08

Zdroj: TZ SilverStone

Byl pro vás článek přínosný?