Hlavní navigace

Novinky: AIMP, DriverMax a další

18. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Flock 2.0 EN - Oficiální stránka

Mezi internetové prohlížeče založené na Firefoxu se řadí Flock - na rozdíl od něj se však daleko více zaměřuje na všechny sociální funkce, takže například umožňuje snadné blogování nebo nahrávání fotek na známé weby a slibuje více spojení s vašimi přáteli v sociálních sítích. Verze 2.0 již staví na základech Firefoxu 3, k tomu vývojáři zapracovali na integraci MySpace, kde nyní lze i vyhledávat lidi. Nově umí i detekovat multimediální RSS kanály, popřípadě je odebírat.

AIMP 2.50 CZ - Oficiální stránka

Hudební přehrávač AIMP se podobá Winampu, ovšem nezaměřuje se na video, zůstává pouze u audia. Při instalaci vám dá na výběr mezi vytvořením portable verze a klasickou instalací. Chlubí se špičkovou kvalitou reprodukce, což si asi budete muset zkusit sami. Jinak nechybí normální přehrávací funkce, grafický ekvalizér, knihovnu médií, editor tagů a převaděč nejznámějších hudebních formátů. Mezi další netradiční funkce se řadí nahrávání z jakéhokoliv zvukového zařízení a možnost zařazení skladby do fronty přehrávání. Verze 2.50 byla dlouho ve vývoji a vylepšuje snad všechny stávající funkce, optimalizuje kód programu, přidává kupu nových filtrů a plugin pro službu Last.fm.

XnView 1.95 CZ - Oficiální stránka

Velmi rychlý a jednoduchý prohlížeč obrázků XnView vyniká tím, že zná přes 400 grafických formátů. Obrázky umožňuje konvertovat a provádět s nimi základní operace, jako vyřezávat vybrané části či aplikovat různé filtry (např. rozmazání). Automaticky zvládne také automaticky změnit kontrast a světlost. Samozřejmě si vaše fotky můžete přehrát jako prezentaci (s efekty). Najdete tu i jednoduchý nástroj na zachycení obrazovky. Nová verze přináší několik oprav a vylepšení.

Autoruns 9.35 EN - Oficiální stránka

Občas si prostě řeknete, že těch programů se společně s Windows spouští nějak mnoho - což se obvykle projeví na délce startu. To pak přijde vhod nějaký správce programů po spuštění, jako například Autoruns. Tenhle program nabízí komplexní správu všeho po spuštění - zjistíte, že kromě programů se spouští také nepřeberné množství ovladačů a jiných modulů. Do změn těchto modulů a ovladačů by se ale začátečník pouštět neměl, pokud bezpečně neví, co dělá. Kromě toho program umožňuje export seznamu spouštěných položek do CSV souboru a ovládání pomocí příkazové řádky. Více o optimalizaci startu systému Windows v našem článku Vypněte programy po spuštění Windows a uvolněte paměť.

Mozilla Firefox 3.1 Beta 1 CZ - Oficiální stránka

Od vydání třetí generace oblíbeného internetového prohlížeče s názvem Mozilla Firefox již nějaký čas uplynul a vývoj pokračuje. Pokud si potřebujete připomenout, co nového verze 3.0 přinesla, přečtěte si například naší recenzi Firefox 3: střízlivý pohled s odstupem. Firefox 3.1 logicky nebude revolucí, nýbrž evolucí. První veřejná beta přináší první ochutnávku - grafický náhled na stránky při přepínání panelů (klávesová zkratka Ctrl + Tab), lišta s panely (nyní je zobrazena trvale) dostala do vínku tlačítko na otevírání panelů. Geolokace zase dokáže určit polohu uživatele, což se bude využívat mimo jiné ve spolupráci s GPS zařízeními. Řadu uživatelů určitě potěší možnost výběru panelů k obnovení po pádu aplikace. Funkcionalita ještě není kompletní, do finální verze si na nás vývojáři ještě něco připraví.

DriverMax 4.6 EN - Oficiální stránka - Recenze

Po každé instalaci Windows čeká na uživatele instalace ovladačů, která může být zdlouhavá a otravná, obzvlášť když nemůžete najít některé z instalačních médií. DriverMax vám s jejich instalací může pomoci - prohledá váš počítač a nabídne nejnovější verze ovladačů ke stažení. Zároveň si staré ovladače můžete zazálohovat a v případě potřeby obnovit. Program vyžaduje registraci zdarma, po které jej můžete využívat dle libosti.

Fresh UI 8.17 EN - Oficiální stránka

Ze zástupu různých programů pro úpravu (skrytých) nastavení Windows Fresh UI vyčnívá pouze mírně. S jeho pomocí se nastavením Windows prohrabete poměrně důkladně - začít můžete u  Solitaire a skončit někde u zásadních systémových funkcí. Nová verze přináší další možnosti pro hlavní panel.

Byl pro vás článek přínosný?