Hlavní navigace

Novinky: Blender 2.70, Pixopedia 0.1.2, Clam Sentinel 1.21 a další

22. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Avast 2014 R3 CZ

Tvůrci Avastu jednou do roka vyrukují s větším balíkem novinek, ale ani v mezičase se nezastavují a uvolňují menší vylepšení. Třetí servisní vydání antiviru pro rok 2014 zlepšuje kompatibilitu a stabilitu technologie na ochranu při prohlížení. Podobně byl vylepšeni i firewall. Běžného uživatele zaujme možnost kontroly softwaru, během níž dostanete nově možnost stáhnout a nainstalovat několik aktualizací ze serveru download.com. Avast by si měl poradit s nástroji, které zabraňují odinstalaci lišt pro prohlížeče.

Avast 2014 R3

Blender 2.70 EN

Pokud chce někdo začít s 3D grafikou, doporučíme mu Blender. V první řadě za své služby nechce platit, jedná se o projekt o otevřeným zdrojovým kódem. Program se v poslední verzi naučil vykreslovat mlžné prostředí. Tato novinka se osvědčí, pokud chcete na obrazovce vyrobit oheň nebo třeba mlhu. Aby se to celé dobře ovládalo, na liště s panely se úlohy organizují do kategorií. I modelování doznalo vylepšení. Zůstanou zachovány detaily povrchu atp. O novinkách se dočtete na oficiální stránce.

Blender 2.70

Clam Sentinel 1.21 EN

Určitě jste někdy slyšeli o bezplatném antiviru pro všechny možné systémy, včetně Windows, Linuxu nebo BSD. Cena za nejvíce nalezených virů by sice nedostal, ale je zadarmo a v některých případech pro něj využití najdete. Také proto, že běží i v přenosné verzi. Nemá grafické prostředí, avšak to dodávají další vývojáři. Verze pro Windows pro běžné uživatele se nazývá ClamWin. A když si na tuto verzi ještě nainstalujete Clam Sentinel, dostanete k tomu ochranu v reálném čase.

Clam Sentinel 1.21

XnConvert 1.63 CZ

Není mnoho zajímavějších bezplatných nástrojů na konverzi obrázků. Autoři podporují více platforem, umožňují provést přes 80 různých operací, podporují přes 500 formátů a své dítko obalili profesionálním kabátem. Poslední vydání je jedno z mnoha servisních. Ne, že by vám kvůli tomu nemělo co nabídnout. Při převodu si budete dlouho hrát s parametry. Snímky totiž můžete hromadně upravit, ať už se bavíme o ořezu, zostření či o vynechání některých metadat. Stáhnout si můžete i nativní 64bitovovu verzi, a to v přenosném balení.

XnConvert 1.63

Pixopedia 0.1.2 EN

Grafický editor Pixopedia vás zaujme hned při prvním setkání. Za prvé si všimnete velmi nezvyklých ikon, které vypadají tak nějak divně. (Nebo krásně, záleží na vašich preferencích.) Ty obepínají veškerý pracovní prostor dokola okna. Na práci v Pixopedii si musíte zvyknout, za odměnu vám však odhalí pokročilé možnosti úprav snímků. Budete hýbat barvami a kontrastem, kreslit atp. K ruce vám bude mj. 26 režimů na úpravu a spousta zásuvných modulů. Program zatím bohužel nepodporuje tablety na kreslení.

Pixopedia 0.1.2

Další důležité novinky:

 

Tip na starší software:

Cyotek WebCopy 1.0.7.6 EN

Zatímco myšlenka kopírovat weby na disk, abyste si je prohlédli až budete bez připojení, sahá minimálně do devadesátých let a dob vytáčeného připojení, aplikace Cyotek WebCopy v poslední verzi naopak pochází z února. Někomu očividně stále připadá užitečné si weby uchovat pro použití bez připojení. Ono do letadla nebo vlaku se taková offline kopie skutečně může hodit. Cyotek WebCopy k běhu vyžaduje .NET Framework 3.5. K posledním změnám patří to, že se obrázky v prohlížeči zobrazují v původní velikosti.

Cyotek WebCopy 1.0.7.6

Byl pro vás článek přínosný?