Hlavní navigace

Novinky: Dropbox 2.2, Comodo Internet Security 6.2 a další

21. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dropbox 2.2 ENOficiální stránka

Netrvalo příliš dlouho a provozovatel jednoho z nejpopulárnějších synchronizovaných online úložišť vydal zbrusu novou řadu klienta pro osobní počítače. Co si tentokrát můžete od Dropboxu slibovat? Za jedno se nachystejte na přepracovaná oznámení. Viditelné změny byste ale jinak lupou hledali. Tentokrát se vývojáři především pustili do zlepšování výkonu. Notně upravené synchronizační jádro operace urychlí, aplikace konzumuje méně paměti než dříve a startuje rychleji.

Tip: Stáhněte si Dropbox 2.0. Nyní s pěknou interaktivní kontextovou nabídkou

Pakliže se nebojíte experimentování, bude vás zajímat rané sestavení Dropbox 2.3.15. Nadcházející řada klienta představí snímání obrázků a přímé ukládání do vaší oblíbené cloudové složky. Slibuje také import fotografií z iPhoto a rychlejší odesílání i nahrávání velkých souborů. V kontextové nabídce se objeví položka pro rychlé přesunutí dat do Dropboxu.

Dropbox 2.2

Search Everything 1.3.0.631b ENOficiální stránka

Vyhledávací nástroj, o němž jsme se nedávno zmínili v tématickém článku o hledání dat v počítači, má za sebou docela zajímavý vývoj. Nezdálo se, že bude přiveden znovu k životu, ale po dlouhých čtyřech letech mlčení se v lednu začaly pravidelně objevovat betaverze řady 1.3, přičemž do té doby jste nesehnali nic novějšího než Search Everything 1.2. Od té doby se tvář aplikace sice neproměnila nijak radikálně, nyní ale můžete výsledky hledání filtrovat podle typu dat (obrázek, video, složka atp.).

Tip: Osobité vyhledávače pro Windows. Který z nich použijete pro hledání?

Dokonce lze skládat vlastní filtry, např. za pomoci regulárních výrazů. Člověk ocení, že již aplikace nevyžaduje při každém spouštění potvrzení výzvy Řízení uživatelských účtů. Za docela zásadní milník můžeme považovat první nativní vydání pro 64bitová Windows. Z dalších drobností zmiňme např. záložky, díky kterým se snadno vrátíte ke starším hledáním. Jen ty výsledky budou pravděpodobně odlišné.

Search Everything 1.3.0.631b

Comodo Internet Security 6.2 CZOficiální stránka

Vůbec nejkomplexnější balík pro zabezpečení počítače, jaký zadarmo seženete, se právě o kousek zlepšil. Evoluce pokračuje novinkou v podobě automatického plně virtualizovaného režimu sandbox. Podezřelé soubory budou vždy spuštěny v izolaci, aby případně neublížily vaší instalaci Windows. Hlavní obrazovka ve výchozím stavu vyhovuje začátečníkům, pokud ale chcete mít na očích podrobnější informace o stavu ochrany, lze se přepnout do režimu zobrazení pro pokročilé.

 

V některých částech programu narazíte na políčka pro hledání. Vývojáři se dále zaměřili na drobná vylepšení prostředí, aby bylo lépe ovladatelné dotykem. Jestliže vás antivirová část nezajímá, můžete si jako obvykle nainstalovat samostatně firewall, případně obráceně.

Comodo Internet Security 6.2

ImgBurn 2.5.8.0 CZOficiální stránka

Když už se jednou za dlouhou dobu vyloupne malá vypalovací legenda ImgBurn, vždycky ji rádi vypíchneme. Nástroj, který naprosto ignoruje střední proud a trendy, jimž se podvolovalo např. Nero, se v posledním vydání zlepšil o dlouhatánský seznam úprav. Vyrovnávací paměť pro vypalování doznala zvětšení maximální kapacity na 1 GB. Ikona na hlavním panelu ve Windows 7 a Windows 8 zčervená, pokud dojde ke chybě při čtení či zápisu na médium. ImgBurn dále podporuje ztrátový kompresní zvukový formát Opus.

Přibyly nějaké klávesové zkratky, autor aplikaci vybavil novým obrázkem při spuštění atp. Když se to vezme kolem a kolem, o maličkostech a technických podrobnostech bychom se bavili klidně hodiny. Otrlí zájemci nechť si přečtou novinky na oficiální stránce. Potěší vás ale určitě i to, že instalační program již nevnucuje lištu pro prohlížeče od vyhledávače Ask.com. Zato vám ale bude nabízet jiné produkty.

ImgBurn 2.5.8.0

HotShots 1.2 beta ENOficiální stránka

Snímání obrázků ve Windows se zlepšilo až v Osmičkách, kde klávesovou zkratkou uděláte snímek a uložíte jej na disk. Upravíte ho například v přibaleném Malování. Lepší řešení v podobě HotShots je v podstatě úplně standardním nástrojem, s nímž zachytíte celou obrazovku, okno nebo region. Díky integrovanému editoru se rovnou pustíte do úprav, přidáte šipky nebo zvýrazníte texty. Nechybí ani přímé odesílání do cloudu. Pokud se sháníte po jednoduchém nástroji, hledejte dál. V opačném případě stahujte a zkoušejte.

HotShots 1.2 beta

Další důležité novinky

Tip na starší software

Caesium 1.5 ENOficiální stránka

Před měsícem byl po roce a půl oživen další nástroj. Někdy to těm vývojářům někdy trvá, že? S Caesium ale nebudete vyhledávat data na disku, nýbrž komprimovat obrázky. Oproti původním velikostem můžete výsledný soubor zmenšit až o 90 %, aniž by to mělo viditelný vliv na kvalitu snímku. Kromě diskového prostoru ušetříte také čas, neboť fotky snadno nahrajete na sociální sítě. Parametry nastavujete podrobně, aplikace se výborně hodí pro hromadné akce. K ruce máte pomocné nástroje pro zmenšení rozlišení atp.

Poslední vydání přidalo kompatibilitu s Windows 8, automatické náhledy nebo možnost minimalizace okna do oznamovací oblasti. Pokud zvolíte rozdílné vstupní a výstupní adresáře, zdrojový soubor nebude odstraněn.

Caesium 1.5

Byl pro vás článek přínosný?