Hlavní navigace

Novinky: Internet Explorer, AVG a další

30. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internet Explorer 8.0 Beta 2 EN - Oficiální stránka, Preview
Internetový prohlížeč z dílen Microsoftu nejspíš netřeba představovat. Na osmé verzi se tvrdě pracuje, vše podstatné si můžete přečíst v našem aktuálním článku od Jana Polzera. Krátce shrnuto: Internet Explorer by měl být jednodušší, rychlejší a bezpečnější. Česká verze se objeví do jednoho měsíce (nezapomeneme vás na to upozornit), pokud se nestane něco neočekávaného.



Flock 1.2.5 EN
- Oficiální stránka
Další internetový prohlížeč, pro změnu postavený na Firefoxu 2 - na rozdíl od něj se daleko více zaměřuje na všechny sociální funkce, takže například umožňuje snadné blogování nebo nahrávání fotek na známé weby a slibuje více spojení s vašimi přáteli. Nová verze opět vylepšuje provázanost se sociálními sítěmi.



CPU-Z 1.47 EN
- Oficiální stránka
Jednoduchý a často používaný prográmek pro zjištění různých informací o vašem procesoru, základní desce a paměti. A nepotřebuje instalaci, stačí jen rozbalit soubory z archívu do nějaké složky. V nové verzi byla přidána podpora několika nových procesorů a chipsetů.

AVG Free Edition 8.0.169 EN - Oficiální stránka
Celosvětově známý český antivirus, který ale v této zdarma dostupné verzi postrádá českou lokalizaci. Kromě virů vás ochrání před spywarem, nabízí samozřejmě ochranu v reálném čase a testy na požádání. Nechybí ani automatická aktualizace. Osmá verze, která přišla poměrně nedávno, snížila nároky na počítač a program doznal citelného zrychlení.

Recuva 1.18.344 EN - Oficiální stránka
Občas se může stát, ať už úmyslně či neúmyslně, že odstraníte nějaký ten soubor z koše a pak jej potřebujete. Že takový soubor není nutně nenávratně ztracen dokazuje Recuva. Po prohledání pevných disků vám nabídne soubory k obnovení, přičemž vám řekne, nakolik poškozené (ne)jsou. Kromě pevných disků můžete data obnovit i z různých typů paměťových karet a flash disků. V nové verzi autoři mírně vylepšili grafické rozhraní programu.

Paint.NET 3.36 CZ - Oficiální stránka, Stránka s češtinou
Tentokrát z názvu programu vyčtete opravdu vše - jde o malování, ovšem poněkud pokročilejší, než to ve Windows. Sice se zdaleka nevyrovná pokročilým (placeným) nástrojům, nicméně právě jednoduchost jej činí rychlým a účinným pomocníkem třeba při retušování fotek. Kromě notoricky známých nástrojů zaujmou zajímavé efekty, kolem kterých se obvykle točí nové verze. Abych nezapomněl na .NET v názvu - ke spuštění programu budete potřebovat rozhraní .NET Framework 2.

Rainlendar 2.4 CZ - Oficiální stránka
Rainlendar dává zapomenout klasickému papírovému kalendáři na vašem stole, nyní jej totiž můžete mít přímo na pracovní ploše počítače. Malý kalendářík zvládne standardní organizaci úkolů a událostí. Vzhled lze měnit, placená verze pak navíc zvládá synchronizaci (Google Calendar a Outlook). Poslední verze se zaměřuje na lepší práci se skiny.

Byl pro vás článek přínosný?