Hlavní navigace

Novinky: iTunes, SiSoftware Sandra a další

13. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

SiSoftware Sandra Lite XII (15.42) EN - Oficiální stránka

Komplexní diagnostický a testovací nástroj, zdarma pro domácí nekomerční použití, vám prozradí všechno možné i nemožné o vašem počítači z hlediska softwarového a hlavně hardwarového. Nabízí totiž možnost si po otestování jednotlivých komponent srovnat výkon s jinými kousky. Autoři do nového vydání zapracovali také na podpoře grafických čipů a přidali měření rychlosti kryptografických výpočtů, čímž dáte pořádně zabrat vašemu procesoru.

Fraps 2.9.5 EN - Oficiální stránka

Fraps bude zajímat především hráčskou obec - ve všech hrách používajících technologii DirectX nebo OpenGL dokáže zobrazovat počet snímků za sekundu, típat screenshoty a dokonce nahrávat video v reálném čase. Nová verze přinesla kupu oprav.

Opera 9.6 Beta 1 CZ - Oficiální stránka

Zvlášť po velkém ohlasu Google Chrome si nyní nedovolí vývojáři ostatních webových prohlížečů zaspat na vavřínech. Ne jinak je tomu u kvalitní prohlížeče z Norska. Ten obsahuje v základu spoustu funkcí, jako gesta myší či dokonce hlasové ovládání. Součástí je například i emailový klient. Pokročilý správce stahování si poradí i torrenty. Nová verze umožňuje jednoduché přidání poskytovatele vyhledávání z vyhledávacího pole na webu, zlepšuje synchronizaci prohlížeče a možnosti emailového klienta (přibyl mód malého přenosu dat pro horší připojení k internetu).



iTunes 8.0.0.35 EN - Oficiální stránka

Robustní aplikace pro přehrávání, kategorizaci a nákup muziky. Dovede automaticky stahovat nové podcasty, samozřejmě pak i provede synchronizaci s vaším iPodem. Nová verze představuje "inteligentní seznam skladeb" (namíchá seznam hudby dle vašich předchozích výběrů), nové možnosti zobrazení knihovny médií a nové možnosti vizualizace. Velkým lákadlem je možnost si nyní objednat kromě hudby také různé seriály (a to rovnou v HD, pokud se ovšem nespokojíte s nižším rozlišením uzpůsobeným iPodu).

Evil Player 1.26 CZ - Oficiální stránka

Na rozdíl od předchozího iTunes se Evil Player vydává cestou těžkého minimalismu. Kromě seznamu skladeb byste tu marně hledali byť jen jediné tlačítko. Veškeré funkce (přehrát, pozastavit, ovládání hlasitosti či vyhledávání v seznamu) se ovládají přes místní nabídku nebo klávesovými zkratkami. Výhodou budiž méně než 1MB zabrané paměti. Kromě normálních zvukových formátů si program rozumí i se streamováním rádií (SHOUTcast/ICEcast/ICEcast2), dokonce je i může nahrávat.

BurnAware Free 2.1.2 EN - Oficiální stránka

Vcelku běžný vypalovací program, který by u vás mohl nahradit komerční Nero. Zapisuje na CD, DVD i Blu-ray a to datové, zvukové i video disky. Zdarma dostupná verze dále zvládne už jen tvorbu bootovacích disků a vytváření obrazů originálních médií, za další funkce byste si museli připlatit. Nově byla přidána možnost nastavit atribut skrytým souborům, dále došlo na opravu chyb.

PrimoPDF 4.1 EN - Oficiální stránka

Pokud jste někdy potřebovali udělat například z nějakého dokumentu PDF, tento nástroj vám bohatě splní sen. Do počítače přidá virtuální tiskárnu, která vám samozřejmě dokument nevytiskne, nýbrž předloží PDF soubor. Typy formátů se přitom omezovat nemusíte, "vytisknout" jde v podstatě vše z jakékoliv aplikace umožňující tisk.

Byl pro vás článek přínosný?