Hlavní navigace

Novinky: Secunia PSI 3.0, Rainmeter 2.3.1, Speckie 4.0 a další

29. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Secunia PSI 3.0 ENOficiální stránka

Bezpečnost byste na lehkou váhu brát neměli. Jenže jak si uhlídat, aby byl všechen software – včetně operačního systému – řádně záplatovaný? V tom vám pomůže nástroj Secunia Personal Software Inspector, zkráceně PSI. Třetí řada byla do značné míry přepracována. Aplikace je nyní jednodušší, takže s ní nebudou mít problém ani začátečníci. Právě tato skupina uživatelů by měla nejvíce ocenit pěkný přehled o tom, co nutně vyžaduje aktualizaci. Nejen to, novinka obsahuje funkci, která mění dosavadní způsob operování aplikace. Nyní může Secunia PSI instalovat všechny dostupné nové verze programů za vás.

Nebezpečná a zastaralá vydání vašich oblíbených aplikací vás tudíž nebudou ohrožovat. Automatické instalování patří k volitelným funkcím. I bez ní vám aplikace nabídne snadnou možnost, jak si udržet všechny programy v aktuálním stavu.

Rainmeter 2.3.1 CZOficiální stránka

Samotná Windows bez nástrojů třetích stran nijak extrémně nevytuníte. Díky Rainmeteru můžete se systémem vyvádět tak divoké kousky, až vás to možná vyvede z míry. Nová řada 2.3 významně vylepšuje práci s uživatelskými motivy vzhledu. Od této chvíle bude proto dříve než kdy jindy snazší vytvářet a distribuovat témata. Na plochu můžete přidat řadu miniaplikací, pokud ovšem máte chuť na pořádnou baštu, zkuste se podívat do galerií uživatelských výtvorů. K největším zásobárnám patří například populární deviantART. Na ukázku jsme vybrali motiv Simply Nova, viz obrázek. Jak tvůrci aplikace podotýkají, jedinou hranicí je lidská představivost.

 

Nemusíte se bát, že byste s Windows XP byli mimo hru. Rainmeter 2.3 podporuje i tento obstarožní operační systém. Rozumí si také s Windows 8. V posledním vydání byla rovněž zjednodušena instalace.

 

Avast Free Antivirus 7.0.1451 CZOficiální stránka

Některé nedávné průzkumy potvrdily, že Avast opět obhájil titul nejpoužívanějšího antiviru na světě. I kdybyste tomu nechtěli věřit, jednoduše nepopřete fakt, že k nejoblíbenějším skutečně patří. Aby ne, když zdarma a v mnoha jazycích poskytuje špičkovou ochranu. Nedávno nám vývojáři představili nový systém aktualizací. Nové virové databáze se k vám dostanou takřka okamžitě. Redukce času k aktualizaci antiviru zvyšuje úroveň zabezpečení vašeho počítače. Úplně poslední verze pro změnu vylepšuje automatický režim sandbox. Dalším drobným úpravám podlehl modul Vzdálená pomoc, který hlásí kompatibilitu s Řízením uživatelských účtů.

Reputační doplněk konečně funguje i v norské Opeře. A konečně, Avast dále zlepšuje kompatibilitu s Windows 8. Drobných novinek se sešlo tolik, že z nich člověk musí mít radost.

 

Speckie 4.0 ENOficiální stránka

K programům, které už v nových Windows potřebovat nebudete, se řadí také Speckie. Osmičky budou obsahovat vestavěnou kontrolu pravopisu, takže proč byste se zde instalovali doplněk od třetí strany, že? Minimálně v Sedmičkách a starších systémech ale jeho existenci oceníte. Vývoj se neustále hýbe kupředu. Čtvrtá generace kontroly pravopisu pro pro Internet Explorer ošetřuje jistý problém s některými políčky a JavaScriptem. Při psaní se vám totiž mohly opakovat znaky, což není zrovna příjemná věc. Problém byl naštěstí vyřešen. Funkce ignorování některých slov nyní rozeznává velká a malá písmena. Nadále platí, že program podporuje Internet Explorer 6 – 9.

 

AM-DeadLink 4.5 CZOficiální stránka

Jste hrdí na svou sbírku odkazů? Bohužel některé weby časem přestanou fungovat a když je nenavštěvujete každý den, někdy si toho dlouhou dobu ani nevšimnete. Samozřejmě známe docela jednoduchý způsob, jak si ve změti odkazů udržet pořádek. Nástroj AM-DeadLink vám řekne, které odkazy již nejsou aktivní. Snadno se tak zbavíte nefunkčních položek. Umí také najít duplicity, takže ani nebudete mít počítač plný stejných záložek. Pokud vám někde chybí favikony, i ty vám program stáhne a doplní. Výhodou je možnost aplikaci používat jako přenosnou, český uživatel navíc ocení překlad do našeho mateřského jazyka. Poslední verze vyšla po skoro dvouleté pauze a opravuje pár drobných chyb.

 

Další důležité novinky:

Tip na starší software

InternetOff 1.1 ENOficiální stránka

Přijde vám, že na internetu trávíte moc času? Vyrušují vás chaty, sociální sítě, e-maily a novinky na zpravodajských portálech? Můžete to vyřešit jednoduše, odpojte se na chvíli. Malá aplikace s výmluvným názvem InternetOff vám usnadní situaci natolik, že se odpojíte jedním klepnutím. Poté si můžete zase vybrat, na jak dlouho se chcete připojit. Pokud vám nevyhovuje natrvalo, můžete vybrat třeba pět minut nebo celou hodinu. Pak se vás program zase automaticky odpojí. Není pěkné mít ve Windows tlačítko, které vás odstřihne od největší počítačové sítě na světě? Není to osvobozující? Rozhodně jde o snazší způsob, než kdybyste síťové připojení pokaždé zakazovali ručně nastavení.

Byl pro vás článek přínosný?