Hlavní navigace

Novinky: Spybot 2.1, Instantbird 1.4, Disk Sorter 5.2.18 Free a další

24. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Instantbird 1.4 CZOficiální stránka

Klasické komunikátory lehce stagnují. Windows Live Messenger zemřel, Skype v poslední době akorát dohání jeho dobré vlastnosti, o ICQ jsme neslyšeli nebezpečně dlouho, ani tým stojící za výborným Trillianem se podezřele dlouho nepřipomněl a jediný, kdo v poslední době překvapil, byl Viber, když ze segmentu smartphonů expandoval na osobní počítače. Opodál a mimo reflektory slávy stojí otevřený komunikátor založený na technologiích od Mozilly.

Instantbird dostal do vínku pár vylepšení, které z něj sice přelomový komunikátor neučiní, ale práci s ním zpříjemní. Konverzace se nově v přehledu historie seskupují podle data. Program při zrodu přijal sociální dovednosti, které byly také dále rozvedeny. Odpočet znaků při psaní příspěvku pro Twitter již bere na vědomí existenci zkrácených odkazů, proto vám podá přesné informace o zbývajících znacích a nechá vás odeslat zprávu s původně dlouhým odkazem. Dokončena byla podpora API 1.1, starší verzi totiž Twitter přestane podporovat v červenci.

Instantbird 1.4

Spybot 2.1 ENOficiální stránka

Jeden z nejklasičtějších bojovníků se spywarem stále častěji svůj název zkracuje na Spybot. Celým jménem Spybot - Search & Destroy se specializuje na aktivní i pasivní ochranu proti všemožným počítačovým breberkám. V posledním vydání se dokonce naučil rozpoznávat viry. To vás bohužel zajímat nemusí, pokud nemáte zájem o placenou edici. Zdarma dostupná varianta ochranu proti virům nenabízí, slouží proto nadále spíše jako doplněk ke stávajícím bezpečnostním řešením. I ti, kdož neplatí, budou těžit z přehlednějšího zobrazení aktualizací.

 

Ostatně, zjednodušeno bylo pro lepší přehled více prvků. Do teď nebylo možné po prohledání počítače odstranit jen vybrané hrozby, nýbrž úplně všechny. Uživatelé ale žádali více kontroly, tak ji dostávají. Placené edice se té zdarma dostupné vysmívají ještě podporou vícejádrových procesorů. Pokud zaplatíte, bude si užívat rychlejšího prohledávání počítače. Autoři nám aspoň dávají do rukou možnost odstavit ochranu v reálném čase. Tato a další vylepšení naleznete ve Spybot 2.1.

Spybot 2.1

Reboot-To 4.9 ENZrcadlo

Ne každý na jednom počítači používá více operačních systémů. Běžně z toho nemáte užitek, a proto obvykle narazíte pouze na jeden systém. Kdybyste ale patřili do skupinky pokročilých uživatelů, kteří jsou z různých důvodů nuceni udržovat na disku více verzí Windows, Reboot-To vám zlepší komfort aspoň o kousek. Jeho posláním je usnadnit přepínání mezi různými verzemi Windows. Z nabídky operačních systémů si vždycky vyberte cíl. Následně dojde k přepnutí, dále se již nemusíte o nic starat. Ikonka sídlí u hodin, co víc si přát?

Leda aby Reboot-To podporoval více operačních systémů. Z těch s redmondskou příslušností jmenujme Windows Vista až Windows 8 (včetně serverových variant), Windows XP však na seznam podporovaných nepatří. Aplikace se dokonce hlásí k Ubuntu, to nicméně musí být nainstalované v oddílu s Windows prostřednictvím instalačního programu Wubi.

Disk Sorter 5.2.18 Free ENOficiální stránka

Copak vám zabírá místo na pevném disku? Sami se divíte, jak jste zvládli zaplnit terabajtový disk? Stačí pár filmů, hudební kolekce, tisíce fotografií nebo pár nainstalovaných her a dostupná kapacita se povážlivě ztenčí. Existují aplikace, které zjistí velikosti složek. Na základě toho se můžete zbavit zátěže, na níž jste dávno zapomněli. Disk Sorter vám ale prokáže jinou službu. Prozradí totiž, jaké typy souborů zabírají kolik prostoru. Snadno zjistíte, jestli vám v počítači zabírají nejvíce místa obrázky, nebo třeba dokumenty.

Počítejte pouze s tím, že zdarma dostupná ecice je nejvíce omezená. Podporuje pouze úložiště do velikosti 2 TB, tři vyhledávací profily a nejvýše 500 000 souborů. Zbytečně zaplněný diskový prostor však získáte zpátky, a to se cení.

Disk Sorter 5.2.18 Free

StylePix 1.12.3.3 CZOficiální stránka

Skupinu grafických editorů netvoří pouze Malování, Photoshop nebo Paint.NET. Jeden z méně známých, avšak pokročilých editorů s řadou možností se nazývá StylePix. Inspirace Photoshopem, který působí jako vzor pro mnoho funkcemi nabytých editorů, je cítit na sto honů. Kdykoli budete chtít vyretušovat fotografii, nabídne vám StylePix své služby s řadou efektů v rukávu. Na druhou stranu neobtěžuje nástroji, které byste použili jednou v životě.

Soustředí se na výběr objektů, přidávání efektně vyhlížejících textů a vlastní štětce (ačkoli s nimi si pořádně užijete až v placené edici). Rozložte obrázek do vrstev a pracujte s každou zvlášť. Produktivitu podporují hromadné úpravy. Aplikaci využijete rovněž pro prohlížení snímků, včetně přehrávání presentací. StylePix oficiálně funguje i ve Windows 8 a snadno ho vyzkoušíte díky přenosné variantě.

StylePix 1.12.3.3

Další důležité novinky:

Tip na starší software

SteganPEG 1.0 ENOficiální stránka

Co může skrývat obrázek? Možná detail, který snadno přehlédnete, když hledáte deset rozdílů. Ve světě počítačů se ale k obrázku mohou nenápadně přilepit data, jež oko neodhalí. Zašifrovaný soubor je nápadný, zatímco když nějaký soubor přibalíte k obrázku, nemusí to být znát vůbec. Ovšem, že vás limituje velikost, protože příliš mnoho dat by obrázek nafouklo natolik, že by to bylo podezřelé. SteganPEG se bude každopádně velmi snažit, aby se velikost obrázku ve výsledku změnila minimálně.

V případě větších souborů vám ale rovnou řekne, že je integrovat nelze. Skryté soubory si navíc neprohlédnete bez znalosti hesla, což omezuje, že by se k nim dostal někdo nepovolaný. Program vyžaduje .NET Framework 3.5.

SteganPEG 1.0

Byl pro vás článek přínosný?