Hlavní navigace

Novinky v tvůrčí sadě Adobe CS5

12. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Adobe stojí za řadou aplikací pro tvorbu webových stránek, grafiky, střihu videa i zvuku, tvorby animací a další kreativní a publikační činnosti. Nikomu tak nemohlo uniknout, že včera představila nejnovější verzi těchto aplikací s označením Creative Suite 5.

Přečtěte si také: Více o novinkách v Adobe Photoshopu CS5 najdete zde.

Aplikace jako Photoshop, Premiere Pro nebo After Effects nyní lépe využijí pro své náročné úkony hardware počítače, konkrétně akcelerace grafických karet Nvidia a 64bitových procesorů. Řada aplikací z balíčku se zaměřuje na distribuci nejen pro běžné počítače, ale i pro web, mobily, netbooky nebo i zařízení iPhone a iPad.

S novou verzí Dreamweaveru pro tvorbu webů lze přímo spolupracovat s redakčními systémy Drupal, Joomla a WordPress. Zejména firmy využijí integrace s analytickou službou Omniture a dalšími službami Adobe CS Live.

Všechny aplikace sady obdržely řadu nových funkcí, jmenovitě podporu Adobe Flash 10.1 pro Adobe Flash CS5, snadnou tvorbu interaktivních webových aplikací pomocí Adobe Flash Catalyst bez nutnosti programování, či export animace do HTML5. Nástroj pro tvorbu videoefektů After Effects se zase chlubí nástrojem Roto Brush pro snadné oddělování popředí záběru od pozadí.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?