Hlavní navigace

Novinky: VLC Media Player 1.0, Explore&Burn, LockHunter a další

11. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

VLC Media Player 1.0.0 CZ - Oficiální stránka

Takřka legendární přehrávač VLC Media Player se konečně dostal do verze 1.0 a slibuje širší záběr podporovaných formátů a několik nových funkcí. Vyznačuje se přenositelností a svou vlastní výbavou kodeků, takže v systému nemusíte mít žádné nainstalované. VLC Media Player také dokáže ukládat streamované přehrávání nebo poslouží jako streamovací server. Potěší i drobnosti typu přehrávání zazipovaných multimediálních souborů.

Mohlo by vás zajímat: Portable aplikace: jaké výhody má přenosný software?

Alwact Clock 1.3 EN - Oficiální stránka

Hodiny na pracovní ploše - ať už analogové, nebo digitální - mohou být užitečné. Velká část majitelů Windows 7 nebo Vista využívá možnost přidat si je jako gadget. Ve starších XP se ale musíte poohlédnout mezi aplikacemi třetích stran. Například časoměřič Alwact Clock i při zachování minimálních hardwarových nároků vypadá hezky. Výběr skinů není nikterak velký, zato ale nechybí nastavitelný zoom a průhlednost. Alwact Clock navíc můžete použít jako alarm. Od nové verze zobrazí na ciferníků i datum.

MailStore Home 3.0.2 EN - Oficiální stránka

Zálohování obecně by se nikdy nemělo brát na lehkou váhu. Co když ale máte stovky e-mailů, o které nechcete přijít? Velmi šikovným pomocníkem v podobných případech je MailStore Home. Rozumí si totiž nejen s mnohými poštovními klienty (Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, atd.), ale i s protokoly POP a IMAP. Díky tomu se dají zálohovat zprávy v podstatě z jakékoliv e-mailové schránky.

Uložené e-maily si můžete prohlížet, vyhledávat v nich, popřípadě je lze vypálit na CD/DVD.

Explore&Burn 1.1 EN - Oficiální stránka

Líbí se vám idea vypalování souborů na disk přímo z průzkumníka, ale zároveň se vám zdají vypalovací schopnosti Windows příliš slabé? Explore&Burn nefunguje jako samostatná aplikace, nýbrž se integruje právě do průzkumníka a vypalování se tedy spouští z místní nabídky. Vy jen vyberete soubory a složky (nebo ISO) a s pomocí jednoduchého průvodce zahájíte vypalování. Od posledního vydání program plně podporuje všechna 64bitová Windows, včetně aktuálních 7.

LockHunter 1.0 Beta 3 EN - Oficiální stránka

Se zamčenými soubory je kříž. Pokud nevíte, co je blokuje, nemůžete je smazat. LockHunter si v podobných případech s uzamčenými soubory či složkami hravě poradí. Využijete jej i v případech, kdy se vám na disk dostane virus nebo jiná havěť a nejde odstranit. LockHunter existuje také ve formě pro 64bitovou platformu a oficiálně funguje ve Windows 7.

Volumouse 1.70 EN - Oficiální stránka

Poměrně známý vývojář malých utilitek, Nir Sofer, vydal krom jiných prográmků nástroj Volumouse sloužící k ovládání hlasitosti zvuku prostřednictvím kolečka myši. Nadefinujete si v něm několik pravidel, kdy bude kolečko ovládat zvuk, přičemž může jít o spuštěnou aplikaci (např. Windows Media Player), nebo třeba o stisknutou klávesu. Jakmile přestanou platit všechna pravidla, můžete s myší opět normálně skrolovat.

Další novinky, které byste neměli minout:

Byl pro vás článek přínosný?