Hlavní navigace

Novinky: Wireless Network Watcher 1.45, Defraggler 2.10 a další

25. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Defraggler 2.10 CZOficiální stránka

S novým týdnem přifrčela nová verze jednoho z nástrojů od populárního týmu Piriform. Jestli si dobře pamatujete, minulý týden se s poměrně významnými novinkami vytasila firma Auslogics, která aktuálně vyrábí jeden z nejlepších nástrojů na defragmentaci pevných disků. Štafetový kolík přebírá Defraggler, který se může pochlubit velmi pozitivním zlepšením svých výkonů. Defragmentace nyní doběhne až o 30 % rychleji.

Provedené úpravy algoritmů pravděpodobně nejvíce oceníte u objemnějších a plnějších disků. Další zásahy postihly plánovač, lépe by v něm měly fungovat klávesové zkratky. Rychlejší by měl být dokonce i průběh analýzy fragmentace. Toto vydání je tedy o rychlostních vylepšeních, o ničem jiném. Jde o nejrychlejší nástroj ve svém oboru? To s určitostí prohlásit nemůžeme, na přední místa v žebříčku by se ale zařadit měl. Konkurence mu rozhodně nechybí.

 

Wireless Network Watcher 1.45 CZOficiální stránka

Položili jste si někdy otázku, která zařízení jsou právě připojena k vaší bezdrátové síti? Nebo k síti v kavárně? Pokud ano, bude vás zajímat jednoduchá, avšak velice funkční aplikace Wireless Network Watcher. Svou práci odvádí bez reptání, přitom překvapí tím, co na připojená zařízení prozradí. Po rychlém prohledání bezdrátové sítě se vám v přehledné tabulce ukáže seznam připojených počítačů, telefonů a dalších myslitelných síťových zařízení, nechybí zde například ani router. Kromě názvů připojených strojů vám program napráská například MAC adresy. Dokonce se pokusí zjistit výrobce onoho sítového prvku.

Kladů má přitom Wireless Network Watcher několik. Zobrazení je úsporné, leč přehledné, práce s programem je svižná a dokonce ho ani nemusíte instalovat. A pokud máte zájem, můžete si z oficiální stránky stáhnout český překlad.

 

My Daily Wallpaper 2.60 ENOficiální stránka

S funkcí automatické výměny tapety na ploše přišla Windows poměrně pozdě. Do té doby jsme se spoléhali na řešení od třetích stran. Stále jsme však omezeni výběrem pozadí na pevném disku. Což znamená, že si nejprve musíme pár obrázků stáhnout, aby bylo co vyměňovat. A jelikož je člověk tvor líný, ocení pomocníky jako My Daily Wallpaper. Pokud se uchýlíte k použití této aplikace, dostanete do rukou možnost, jak zařídit nejen automatickou výměnu tapety, ale také její stažení. Zvolíte si interval, jaký vám vyhovuje, plus typy obrázků. Ty k vám putují z různých zdrojů, k nimž patří mj. DeviantART nebo National Geographic, v poslední verzi sem autoři zařadili ještě ChanArchive.org.

My Daily Wallpaper se nemusí instalovat, zato si jej musíte řádně nakonfigurovat. Můžete mu též přikázat, aby po startu Windows stáhl nové pozadí a pak se sám vypnul. Tím si zajistíte, že vám nebude zbytečně ujídat vzácné systémové prostředky.

 

Kingsoft Office Suite Free 2012 8.1 ENOficiální stránka

Za dobrý kancelářský balík platit nemusíte. A to i když vynecháme otázku pirátství. Vedle profláknutých OpenOffice, respektive forku LibreOffice, můžete zdarma používat také Kingsoft Office Suite. Obsahuje tři základní nástroje, a sice textový editor, tabulkový kalkulátor a nástroj na tvorbu presentací. Když si připlatíte, získáte možnost přepnout se do prostředí Ribbon. Jinak máte k dispozici osvědčené a pěkně zpracované klasické prostředí, proti kterému můžete těžko protestovat. Poslední verze vynechává nápovědu, naleznete ji pouze na webu. Díky tomu zeštíhlel instalační program, který současně podlehl dalším optimalizacím. Vše ve jménu rychlosti.

 

Škoda jen, že si Kingsoft Office Suite nerozumí s otevřenými formáty, podporuje jen ty vlastní a ty od Microsoftu. Od zdarma dostupné konkurence ho odlišuje několik funkcí, například nástroj na práci s odstavci. Můžete nastavit řádkování, odsazení a další parametry. Balíku je naneštěstí cizí čeština, nezvládá ani kontrolovat česky psaný text. Přestože tím pádem Kingsoft Office Suite zahnízdí ve vašem počítači jen těžko, měli byste přinejmenším vědět, že svět se netočí pouze okolo OpenOffice.org (nyní již vlastně Apache OpenOffice).

 

FreeArc 0.67 alfa CZOficiální stránka

Komprimačních nástrojů se po internetu potuluje velice pestrá směska. Pokud vám nevyhovuje jednoduchý a rychlý 7-zip, můžete sáhnout po jedné z mnoha alternativ. Vybrat si můžete i z placených zástupců. FreeArc patří k těm zdarma dostupným a snaží se zkombinovat to nejlepší ze všech. Alespoň to tvrdí. Pole všeho je schopný běžné úlohy zpracovat dvakrát až pětkrát rychleji než ty nejlepší programy pro každý kompresní formát. Podporuje také vytváření samorozbalovacích archivů, obsahuje i další běžné funkce. Uživatelské prostředí patří k jeho slabším stránkám, FreeArc je zajímavější z technického hlediska.

Na cestě za verzí 0.70 autor vydává alfaverze, u nich si ovšem dejte pozor na funkčnost. Mohou obsahovat chyby.

 

PDF24 Creator 4.6.0 ENOficiální stránka

Také nástrojů na vytváření pédéefek nalezneme více než dostatek. Prostředí je plně konkurenční. Dnes si ukážeme pro změnu PDF24 Creator, který funguje podobně jako jeho kolegové. V počítači vytvoří virtuální tiskárnu, skrze kterou můžete tisknout do PDF, a to prakticky z libovolné aplikace. Program dokonce obsahuje editor, takže můžete některé stránky z výsledného dokumentu úplně vymazat, případně je extrahovat. Ani rozdělování a slučování není PDF24 Creator cizí. Poslední verze zdokonaluje především kompatibilitu s formátem od Adobe. Zase se o něco snížila šance, že při používání aplikace byste narazíte na soubor, který nelze zpracovat.

 

Další důležité novinky:

Byl pro vás článek přínosný?