Hlavní navigace

Nový Cooler Master: 3 GHz na 29 °C

26. 9. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na jednom z mých oblíbených HW serverů, Guru3D.com, právě Hilbert Hagedoorn vydal recenzi nového chladiče Cooler Master 212. Kdo měl možnost vyzkoušet Cooler Master Hyper TX, asi se mnou bude souhlasit, že to byla jediná konkurence Freezera 7/64 Pro v ohledu cena/výkon+ticho. A tak jsem byl logicky zvědavý na další kousek v řadě.

Větrák chladiče vypadá podobně jako u jeho předchůdců, pasiv se naopak přiblížil dražším chladičům věžové konkstrukce. Cooler Master však lamely rozdělil svisle na dvě oblasti. Dost neobvyklý je systém uchycení na desky s LGA 775 a smysl jeho nasazení dost dobře nechápu:

Hyper 212

Ale dobře, možná prostě Japonci plastu nevěřili (a nutí nás vymontovat desku) a zpevňovací destička se jim pro změnu zdála zbytečná. Důležité je, že při inovacích řady Hyper nezůstali jen u přidání modré LEDky a povedl se jim velmi účinný chladič. Hilbert jej nasadil na Core 2 Duo E6600 přetaktované na 3 GHz a v klidu jej Hyper 212 zchladil na 29 °C v klidu a 44 °C v zátěži. Nebude-li vám to stačit, můžete z druhé strany pasivu nasadit další 12cm větrák.

Velmi slušný chladicí účinek doprovází rozumně nízký hluk, Hilbert naměřil 38 dBA a subjektivně hlučnost okomentoval jako mírnou. Do úplně tichých počítačů tedy nebude, ale do herních PC s aktivní grafikou, neodhlučněným diskem, ... proč ne. Cena 35 eur odpovídá kvalitě a zapadá do kategorie věžových chladičů se čtyřmi heatpipe.

Celou recenzi najdete zde. Parametry pak na stránce Cooler Masteru.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku