Hlavní navigace

Nový Facebook pro všechny. Teď už opravdu úplně pro každého

11. 5. 2020

Sdílet

Před téměř rokem slíbený nový Facebook se konečně zhmotňuje. Firma postupně umožňuje, aby si ho běžní lidé mohli aktivovat.

Oživeno dne 11. května 2020

V první části května Facebook oznámil, že nový design nasazuje ve všech účtech.  Stalo se tak skoro přesně rok po oznámení plánu změny podoby sociální sítě.

Původní článek ze dne 23. března 2020

Od oznámení do doručení produktu můžete uběhnout mnoho vody. Na loňské konferenci F8 představil Facebook nemálo novinek, které se k nám teprve dostávají. Od letošního ledna se v digitálním prostoru objevují klienty pro tradiční počítače, v březnu pak začala distribuce od základu přepsaného Messengeru pro iOS.

Loni firma odhalila rovněž novou podobu své hlavní sociální sítě. Facebook po mnoha letech výrazně změní fasádu. Dobrá zpráva zní, že od 19. března si ji už můžete ručně aktivovat. Pokud se nemůžete dočkat, bude pro vás ovšem špatnou zprávou, že ne každý může hned přejít. Facebook je opatrný a nový vzhled aktivuje postupně, jak to v podobných případech bývá.

K tématu: Facebook čeká radikální změna. Modrá končí, skupiny budou centrem

Některým z vás se už výzva k přepnutí podoby aplikace ukázala, zatímco jiným možnost zůstává skrytá. Distribuce bude trvat několik měsíců, takže mějte trpělivost. Není to tak, že byste v přepracovaném prostředí Facebook nepoznali. Navigace ale vedle tradičního proudu příspěvků dává výraznější prostor skupinám, tržišti nebo videoslužbě Watch. Oproti stávající verzi nabízí také tmavý režim zobrazení. Facebook dále tvrdí, že nová verze běží rychleji.

https://twitter.com/facebookapp/status/1240740270003515392

Anketa

Považujete nový design Facebooku za lepší, než byl předchozí?

Byl pro vás článek přínosný?