Hlavní navigace

Nový Flash Player 10.2 beta: plynulejší HD video

2. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Adobe Flash má dnes stále dominantní postavení na trhu interaktivních multimediálních webových aplikací, ačkoli jej začínají ohrožovat technologie jako HTML5. Přesto má podporu Flash aplikací většina uživatelů internetu.

Nová betaverze Flash Player 10.2 přináší několik zajímavých novinek. Nepropagovanější novinkou je Stage Video, umožňující plynulejší přehrávání videoobsahu ve vysokém rozlišení i v kombinaci s dalším obsahem, díky výraznému využití hardwarové akcelerace. Adobe se chlubí přehráváním 1080p videa na noteboocích se zátěží procesoru sotva stoupající nad 0 %.

Když už je řeč o hardwarové akceleraci, nový Flash si lépe rozumí s hardwarovou akcelerací Internet Exploreru 9, což má přinést až o 35 % větší výkon. Vylepšeno bylo i přehrávání v režimu celé obrazovky (fullscreen) na více monitorech, kdy je možné přehrávat video ve fullscreenu na jedné obrazovce a pracovat s ostatními aplikacemi na obrazovce druhé.

Další novinkou je API pro vývojáře, umožňující lepší tvorbu vlastních kurzorů myši, kdy Flash umožní vlastní kurzor vykreslit přímo na úrovni systému, což má poskytnout lepší odezvu. Vylepšeno bylo také vykreslování textu. Chcete-li si novou, avšak stále testovací verzi Flash Playeru 10.2 vyzkoušet, stáhněte si ji zde.

Zdroj: Adobe

Byl pro vás článek přínosný?