Hlavní navigace

Nový Google Search 2.0 pro iOS je rychlejší, hezčí a lepší

23. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před chvílí vydal Google novou aplikaci vyhledávače pro iPhony a iPody Touch. Pokud ji ještě nemáte, určitě si ji zkuste z App Storu nainstalovat. Google Search 2.0 slibuje mnohem rychlejší odezvu (potvrzuji), kompletní změnu vzhledu (více zapadne k desktopovým službám) a hlavně kopec nových funkcí.

Google Search 2.0 pro iOS Google Search 2.0 pro iOS Google Search 2.0 pro iOS Google Search 2.0 pro iOS Google Search 2.0 pro iOS 

Hlavní stránka aplikace obsahuje tradiční vyhledávací pole a tři užitečná tlačítka Aplikace, Hlas a Googles. Poslední dvě umí místo datlování znaků do vyhledávacího pole využít fotoaparát nebo mikrofon. Aplikace je chytrý rozcestník mezi ostatními webovými službami Googlu. Navíc obsahuje dvě karty: aplikace z webu a už instalované v telefonu. Pokud jste v Google Search přihlášení pod svým účtem, mezi ostatními službami bude přihlášení přeneseno, takže odpadne spousta psaní hesel a uživatelských jmen.

Google Search 2.0 pro iOS Google Search 2.0 pro iOS Google Search 2.0 pro iOS Google Search 2.0 pro iOS

Ve výsledcích si znovu můžete přepnout vyhledávací režim, zdali chcete spíš obrázky, mapy, místa, obecné dotazy apod. Každý odkaz, na který klepnete, se otevře v druhé záložce podobné jako v prohlížeči Chrome. Křížkem nebo gestem se můžete rychle vrátit zpět. Na otevřených stránkách se nově objevil vyhledávač textu.

Aplikace také umí automaticky schovat ovládací prvky, takže během čtení neruší zbytečné lišty. Zvlášť efektní je to u vyhledávače obrázků, které vyplní celou plochu displeje. Fotky lze nově také ukládat do složky Camera Roll.

Nezbývá se než divit, proč Google tuto aplikace uvedl přednostně pro iOS, nikoliv pro vlastní Android.

 

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?