Hlavní navigace

Loni slíbený Messenger pro Windows pomalu přichází. Na macOS se neukázal

6. 1. 2020

Sdílet

Původní slib sice Facebook nedodržel, nový Messenger ale konečně přichází na počítače. Zatím jen na Windows.

Možná jste na to už dávno zapomněli, ale Facebook krom jiných věcí loni v květnu přislíbil nového klienta pro Messenger pro osobní počítače. Neuvedl konkrétní datum vydání, produktu jsme se ale měli dočkat v průběhu roku. To očividně nedopadlo, protože už nám začal rok 2020. Klient se ale přece jen přibližuje. Italský blog Aggiornamenti Lumia v sobotu informoval o tom, že je první stabilní verze na cestě do Microsoft Storu. Tvrzení nemohu vyvrátit ani potvrdit, postupná distribuce probíhat může. Osobně jsem zatím štěstí neměl a Store mi nabízí jen původního klienta, který byl do Windows převeden z iOS. Těsně před koncem roku se ale nový Messenger objevil rovněž v kanále beta.

Nový Messenger pro Windows

V tomto případě se i mně ze Storu už stahuje nový Messenger (verze 290.15.113.0), takže pokud na nového klienta spěcháte, můžete zkusit právě betaverzi. Počítač vám aplikace neshodí, drobné chyby se v ní ale objevovat mohou. Aktuálně např. nefunguje dokonale maximalizace okna. Klient nepřekvapivě zhruba odpovídá webové verzi, kterou pokud nainstalujete ve Chromu nebo Edgi, tak mezi nimi nepoznáte rozdíl, pokud aplikace neznáte opravdu důvěrně.

Zato rozdíl oproti klientu původem z iOS je vidět na pohled. Jednu věc má nový Messenger pro Windows oproti webu navíc, a sice tmavý režim zobrazení. Mnoho možností nastavení nenabízí, spravovat lze oznámení, aktivní stav a režim zobrazení. Oproti webové variantě zde chybí postranní okno s informacemi o kontaktu a dané konverzaci. Až na pár rozdílů jsou si klienty ale značně podobné.

Čerstvé vydání komunikátoru aspoň není prostorově tak náročné, na úložišti mně zabírá necelých 120 MB. Závěrem ještě přidávám odkazy ke stažení. Jak jsem už uvedl, v Microsoft Storu najdete dva klienty: MessengerMessenger (Beta). Jen pozor, podporovány jsou už pouze 64bitové edice Windows. O Messengeru pro macOS v tuto chvíli nic nevíme až na to, že by měl vzniknout.

Byl pro vás článek přínosný?