Hlavní navigace

Nový Rapidshare: bez placení můžete stahovat rychlostí pouze 30 kB/s

17. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni a předloni si Rapidshare pošramotil pověst. V krátké době třikrát úplně změnil podmínky i ceny používání a nakonec se jeho prémiové účty pro stahovače ani příliš nevyplatily.

Bezplatně totiž bylo možné využívat neomezenou rychlost, a to i s navazováním na přerušené stahování. Jediným limitem tak prakticky byl pouze jeden stahovací slot, tedy možnost ukládání jednoho souboru současně. A samozřejmě občasné čekání před stahováním.

Rapidshare

Rapidshare to oficiálně nikde nezveřejnil, ale neplatící uživatel teď může stahovat pouze omezenou rychlostí okolo 30 kB/s a není už možné navazovat na přerušený download. Překvapivě to ohlásili tvůrci manažeru jDownloader (v rychlostech si ale zřejmě spletli bity a bajty). Podmínky na webu však zůstaly stejné, tedy s neomezenou rychlostí stahování i pro neregistrované uživatele.

Rapidshare disabled the ability to resume downloads that were stopped for free users and also limited the average download speed to 30 kb/s.

Because of the way they are doing this, it may look like the download is frozen!

Don't worry - it's not. It's just waiting for the next piece of the file to be transferred.

The pauses in between are added by Rapidshare in order to make the overall average speed slower for free-users.

Na fóru jDownloaderu dokonce přišli s teorií, že z Rapidsharu se stahuje jednu sekundu plnou rychlostí, pak 60 sekund omezeně a tak dokola. Kolísavost můžu potvrdit, stejně jako nízkou průměrnou rychlost.

Byl pro vás článek přínosný?