Hlavní navigace

Nový systém Mac OS X 10.8 Mountain Lion dostane přes 100 nových funkcí

16. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mountain Lion, neboli puma americká, tak se bude jmenovat nový operační systém Applu. Devátá verze „desítky“ právě vyšla v betaverzi pro vývojáři. Cupertinští slibují přes 100 novinek. Apple přinese funkce a aplikace z iPadu na Macy.

Mac OS X dostane aplikace Messages (Zprávy, místo iChatu), Notes (Poznámky), Reminders (Připomínky), Game Center, Twitter, notifikační centrum a Share sheets (sdílení odkazů, fotek a videí mezi aplikacemi Applu a třetích stran). V systému bude plně integrován také iCloud a funkce bezdrátového zrcadlení obrazu AirPlay (z Macu do televizoru s Apple TV). 

Mac OS X 10.8

Novou bezpečnostní funkcí je Gatekeeper, která má uživatele chránit před škodlivým softwarem také tím, že budou úplnou kontrolu nad instalovanými aplikacemi (lze zakázat instalaci mimo Mac App Store). Apple také potvrdil, že synchronizační služba iCloud už má 100 milionů uživatelů.

Změny dávají tušit, že Mountain Lion bude jen evolučním stupínkem. Největší změny zřejmě přijdou až s Mac OS X 11 (?), který zřejmě definitivně propojí iOS a Mac OS X. Otázka je pouze jediná. Přijde mezitím ještě OS X 10.9? Každopádně verze 10.8 dorazí v létě.

Zdroj: Apple

Byl pro vás článek přínosný?