Hlavní navigace

Nový ThinkPad X1 Carbon: Lenovo napravuje přešlap s klávesnicí [CES]

5. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loňský model byznysového notebooku ThinkPad X1 Carbon byl od Lenova hodně překopaný. Místo horní řady kláves jen dotykový pruh, klávesy Home, End a Escape zcela jinde. Tohle můžou firmy zkoušet na běžné zákazníky (některé notebooky třeba horní řadu kláves už vůbec nemají), ale podnikoví zákazníci se zřejmě pořádně ozvali.

foto: The Verge

Letošní na CESu představený ThinkPad X1 Carbon má klávesy zase zpět tam, kde mají být. Horní řada je opět složená z fyzických tlačítek, Escape je zpátky vlevo nahoře. Kdybychom měli být akurátní, tak bychom ocenili ještě prohození Fn a Ctrl, ale i takto jde o správný krok zpět, jakých se u výrobců notebooků moc nevidí. Dokonce i clickpad byl zpět nahrazen trackpadem s fyzickými tlačítky

 

Ultrabook je o něco lehčí, konfiguraci hardware uvnitř má jinak podobnou. 14" ultrabook obsahuje procesory Intel páté generace (Broadwell), nechybí kvalitní IPS displeje, možná až zbytečně moc vysoké rozlišení (Full HD či 2560 × 1440 px ) a disk SSD. V některých konfiguracích najdete dokonce diskrétní grafiku. Cena začíná na 1249 dolarech. Loňský model budiž zapomenut.

zdroj: Lenovo, The Verge

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.