Hlavní navigace

Nvidia dává hry zdarma ke grafikám Pascal a Turing. Tomb Raidera a nového Wolfensteina

6. 6. 2019

Sdílet

Včera jsme tu měli zprávu o tom, že 7nm GPU Ampere od Nvidie, která prý mají vyjít příští rok, budou vyráběna EUV výrobním procesem Samsungu místo v TSMC. Je ovšem třeba se k této firmě vrátit ještě jednou. Nvidia totiž teď a během Computexu (kdy to dost zapadlo kvůli jiným novinkám) spustila nové bundlovací akce. Tedy přikládání plných her zadarmo ke koupeným grafickým kartám.

 

Nový Wolfenstein pro GeForce RTX...

Tyto akce jsou dvě separátní. Ta první, oznámená na Computexu, běží už od 28. května a potrvá do 6. srpna (uplatnění získaných kuponů pak je možné až do 3. září). Týká se grafických karet GeForce RTX, a to modelů RTX 2060, RTX 2070, RTX 2080 a RTX 2080 Ti. A ty mohou být jak pořízené samostatně, tak se můžete beneficientem této akce stát i zakoupením notebooků nebo stolního PC s jednou z těchto grafik uvnitř.

K těmto GPU dostanete při koupi nyní zadarmo hru Wolfenstein: Youngblood, což je nový díl této série, jenž má vyjít 26. července. Titul by měl používat i ray tracingové efekty DXR a odehrávat se v 80. letech alternativní historie v Paříži,  eliminaci nácků v něm budou provádět mladé dcery BJ Blazkowicze z předchozích her. Hra je mimochodem označená jako „kooperativní adventure“, kde se počítá s týmovou spoluprací – další hráč převezme kontrolu nad druhým dvojčetem Blazkowiczovým.

Galerie: Wolfenstein: Youngblood (4K)

…a Tomb Raider Pascalům

To je tedy první bundle, ovšem k němu se teď přidal ještě další. Pro starší grafiky GeForce GTX řady 1000 (tedy s 16nm čipy Pascal) totiž Nvidia nyní má bundle, kdy k nim dává zadarmo hru Shadow of the Tomb Raider. Tu už asi představovat není třeba, na trhu už chvíli je (ovšem od vydání dostala pak patche na podporu ray tracingových efektů a upscalingu DLSS – ray tracing se teď na Pascalech i dá vyzkoušet).

geforce rtx shadow of the tomb raider Shadow of the Tomb Raider k kartám GeForce GTX 1060 až GTX 1080 Ti

Tomb Raidera Nvidia přidává ke koupeným GeForce GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070 Ti a GTX 1070, ale také k levnější GeForce GTX 1060. Tato nabídka běží oficiálně od tohoto úterý (4. června) a potrvá také o něco déle, skončí až 13. srpna. Případně do vyprodání zásob, jak podmínky podotýkají, ovšem to myslím většinou nenastává. Kupony se pak dají uplatnit až do 13. září.

K vyzvednutí je opět nutná nainstalovaná karta a GeForce Experience

V obou těchto případech platí obvyklé háčky, na které je třeba dbát. Dotyčnou grafickou kartu musíte zakoupit u nějakého prodejce, který s Nvidií spolupracuje. A ten vám musí ke kartě dát kupon s kódem, bez toho se ke hrám nedostanete (to, jestli jsou na objednávce/v katalogové položce hry uvedeny, si radši zkontrolujte). Tyto spolupracující prodejci jsou pro naše končiny Alfa.cz/T.S.Bohemia, Alza.cz a CZC.cz. Kromě toho ale také HP Market, kde se to bude týkat notebooků a hotových PC této značky.

Kupon od eshopu pak je nutné uplatit skrze software GeForce Experience od Nvidie, který musíte tedy mít nainstalovaný a musí být aktualizovaný na poslední verzi a vy přihlášení k online účtu. Tam lze pak provést uplatnění kódu z eshopu, dostanete jiný kód už pro konkrétní obchod herního vydavatele. Ovšem platí zde ještě jedna zrada: toto musíte provést na počítači, v němž je grafická karta spojená s touto bundlovací akcí. Toto Nvidia dělá proto, aby se kódy nedaly předat někomu jinému nebo prodávat, což pro nás zákazníky je nevítané omezení, ale moc s tím nenaděláte.

Byl pro vás článek přínosný?