Hlavní navigace

nVidia Inspector 1.92: šikula na přetaktování vaší GeForce

7. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Diagnostických programů pro grafické karty není nikdy dost, největší oblibě se dnes pravděpodobně těší duo RivaTuner spolu s nástrojem eVGA Precision. Dnes jsme však svědky uvedení nové verze utility, jež nese název Nvidia Inspector: svými schopnostmi za konkurencí výše (hlavně za Precisionem, RivaTuner je přeci jen příliš velký kolos) v ničem zásadním nezaostává a tak se klidně může stát i vaším oblíbeným kouskem software.

Hlavní okno útlé (pouhých 350kB) aplikace v mnohém připomíná informační nástroj GPU-Z, dozvíte se např. hladinu zaplnění VRAM a aktivitu jednotlivých částí GPU. Hlavní síla však tkví v tlačítku „Show Overclocking“, po jejímž stisku se na vás vyvalí nastavení dostačující pro majoritu uživatelů:

Jak jistě vidíte z obrázku, k dispozici je plná kontrola nad ventilátorem a možnost ovlivnění frekvence jádra, SP jednotek a pamětí. Dokonce je možné zvolit si i režim, jenž chcete upravovat (na mé GTX 280 mám na výběr z P0, P8 a P12) a ve všech případech i upravit napětí směrem dolů. Nezajímavá nejsou ani tlačítka „Unlock Min/Max“, která vám dovolí nastavit i opravdu hodně nízké frekvence.

Mezi lahůdky pak patří vytvoření zástupců na Ploše s nastavením frekvencí (v případě potřeby se tak dají rychle ručně nastavit) a vyfocení celého aplikačního okna s následným nahráním na server pic-upload.de. Pokud se vám nepříliš známý prográmek zalíbil, neváhejte autora podpořit v jeho další činnosti: PayPal Donation je přítomné přímo v aplikaci samotné.

Zdroj: TC Magazine (odkaz ke stažení zde)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku