Hlavní navigace

nVidia snižuje stavy

19. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Obecné mínění o Nvidii je takové, že je to gigant, kterého nějaké problémy jen tak nepoloží. Ale jak se zdá, události posledních několika měsíců kalifornskou společnost ovlivnily natolik, že se rozhodla propustit 360 svých zaměstnanců. To je šest a půl procenta z celkových 5500.

Podle slov generálního ředitele Jen-Hsuna Huanga se chce Nvidia více zaměřit na potenciálně nejvýdělečnější segmenty. To jsou jmenovitě technologie GPGPU výpočtů CUDA a procesory Tegra pro mobilní zařízení. Tento proces zeštíhlování, jehož výsledkem má být efektivněji hospodařící společnost, bude Nvidii stát mezi sedmi a deseti miliony dolarů. Jednak musí nadbyteční zaměstnanci obdržet nějaké odstupné, jednak jim Nvidia nabízí pomoc při hledání nového zaměstnání.

Alespoň podle tvrzení serveru Fudzilla trh grafických akcelerátorů nepociťuje stávající hospodářskou krizi. Problémy Nvidii činí spíše produkty ATI, po kterých je prý nezvykle vysoká poptávka. AMD je však ve finanční tísni už delší dobu a podle Fudzilly nedávno dalo výpověď deseti procentům svých zaměstnanců, kteří firmu opustí do konce září/septembra.

Zdroj: VR-Zone, Fudzilla

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku