Hlavní navigace

nVision 09 nebude?

17. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední kuloární zprávy hovoří o možném zrušení na 3D grafiku a GPU obecně orientované obdoby IDF. Důvodem případného zrušení druhého ročníku dle mého soudu povedeného vizuálního miniveletrhu v San Jose má být samozřejmě ekonomická krize, univerzální výmluva posledních měsíců (na všechno).

Zda by mohlo být příčinou takového kroku dolehnutí krize na samotného organizátora, společnost Nvidia, se nedá vydedukovat. Hovoří se totiž také o tom, že utrácet za nVision nechtějí v těžkých časech spíše další společnosti (sponzoři a účastníci současně).

Ať tak, či onak, zeptali jsme se samozřejmě zastoupení společnosti Nvidia v ČR. Igor Staněk podal jedinou oficiální a lakonickou odpověď: „Bez komentáře.“ Nebýt na tom šprochu aspoň pravdy trochu, zcela jistě by Nvidia vehementně vše dementovala, takto je jasné, že teprve druhý nVision je vážně ohrožen.

Upřímně řečeno, viděl bych to jako logické rozhodnutí – okázalá megaakce s pronájmem poloviny centra San Jose, astronauty NASA či oběma Mythbusters by mohla provokovat i samotné zaměstnance kalifornské GPU-zvládne-všechno společnosti.

O tom, že minulý, první (a snad ne poslední) nVision byl akcí určitě zajímavou, by vás mohly přesvědčit dobové reportáže a aktuality ze San Jose (kdo minul, tak přinejmenším multi-touch displej či přehled zajímavostí v článku 3D budoucnost určitě stojí za přečtení):

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku