Hlavní navigace

NZXT Switch 810: lesklý krasavec prošpikovaný ventilátory

19. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední novinku od NZXT bylo možné vidět již na veletrhu CES, nyní ji výrobce oficiálně uvedl na trh. Představení skříně Switch 810 je opravdu skvělé, neboť současně s ním jsou na webu recenze. Výrobce tak dbal na vše a redakcím musel skříň odeslat již se značným předstihem. A že jich není málo, pro představu viz aktuální přehled recenzí.

Skříň je k dispozici v bílém i černém provedení, v obou případech se jedná o dobře vypadající barvy. S ohledem na jejich lesklost bych se však zejména u bílé bál nečistot a odřenin. I s oknem v bočnici bedny váží stále solidních 9,1 kilogramu, to při rozměrech 235 × 595 × 585 mm.

Skříň NZXT Switch 810

Switch 810 je doslova přeplněn funkcemi. NZXT ji prezentuje jako plně hybridní, tzn. schopnou podat nejlepší výkon při použití vzduchového i vodního chlazení. Tak například pojme celkem deset 140mm ventilátorů: dva vepředu před diskovými košy, dva za nimi, dva dole, jeden vzadu, tři nahoře. Vnitřní ventilátory na diskových koších je navíc možné směrovat tak, aby více foukaly směrem vzhůru. Z výroby je osazen právě tento jeden vnitřní, jeden přední, zadní a také horní.

Skříň NZXT Switch 810

Samozřejmostí je u takové skříně vybavení prachovými filtry pro spodní ventilátory. Nad horními ventilátory jsou zase rolety, kterými lze regulovat průtok vzduchu. Mohou se hodit i v případě vypnutí sestavy na delší dobu, při uzavření se nebude do skříně shora prášit. Použití až tří horních větráků je nasnadě právě pro radiátory vodního chlazení, k tomu se vzadu nachází hned čtveřice perforací pro vyvedení hadic.

Skříň NZXT Switch 810

Nesmí samozřejmě chybět perforace vnitřních plechů pro kabelový management, v tomto případě navíc s gumovými lamelami pro zabránění prášení do těchto nepřístupných prostor (za plechem pod základní deskou). Zdroj je standardně umístěn dole, samozřejmě opět s prachovým filtrem. Zajímavostí je také rozbočka pro napájení ventilátorů; k té stačí připojit jeden peripheral molex a vyvést sedm ventilátorů, zbývající tři pak již jistě půjde zapojit přímo do základní desky.

Skříň NZXT Switch 810

Neméně zajímavé je i samotné uchycení disků. Celkem šest kusů se celkem dá snadno uchytit díky běžným plastovým lyžinám ze strany, k diskům se však netradičně přistupuje zprava. Díky tomu se však kabeláž efektně skryje mimo pohled skrz levé okno. Tři 5,25" pozice jsou z výroby osazeny záslepkami, což jsou opět kompletní šuplíky, navíc ještě z plechu (alespoň dle fotografií).

běžně

Konektivitu zajišťuje dvojice portů USB 3.0, dva USB 2.0, dva 3,5mm audio jacky a čtečka karet. Čtrvtá, spodní 5,25" pozice je navíc z výroby osazena konektory SATA, je tak možné ji použít jako dok pro disky. Cena je stanovena na 170 USD, v přepočtu asi 3400 Kč.

Skříň NZXT Switch 810

Zdroj: techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?