Hlavní navigace

O2 připomíná, jak komunisté udělali hokejistům z mistrovství i ze života peklo

15. 5. 2019

Sdílet

Operátor O2 dělá záslužnou činnost, když při příležitosti hokejového mistrovství připomíná osudy československých hokejistů, kteří v roce 1950 nemohli kvůli komunistům odletět na mistrovství do Londýna. Rok předtím přitom přivezli zlato.

Při překročení slovenských hranic (při cestě na šampionát do Bratislavy) vám přijde speciální roamingová smska a podobnou dostanete i na pražském letišti. O2 tak připomíná, že není dnešní cestování za hokejem není samozřejmé ani pro diváky, ani pro samotné hráče.

Na jaře roku 1950 měla československá hokejová reprezentace odletět do Londýna na mistrovství k obhajobě zlatých medailí ze Stockholmu. Těsně před odletem zasáhla politická moc a hokejisty místo cesty na šampionát čekaly soudy, mučení, dlouholeté věznění. Doba se mění a dnes minulý režim někteří hokejisté dokonce pomáhají propagovat. Lidi také zapomínají, takže projekt O2 je hodně o osvěžení paměti.

hokej clanek maxitip

Na YouTube kanále O2 TV Sport můžete navíc zhlédnout ty nejlepší sportovní momenty, které se ale nikdy nestaly. Třeba jak Gusta Bubník dává ve finále hattrick...

https://www.youtube.com/playlist?list=PLmsOgImkKex8j4amexr2ilgITFht4Do6F

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.