Hlavní navigace

O2 : T-Mobile : Vodafone = 61 : 59 : 61 % [pokrytí 3G]

16. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přeměřování pindíků našich operátorů začíná zavánět nudou. Pokud už opravdu používají stejnou metodiku, pokrývají oblasti od nejatraktivnějších po ty zapadlé horské vísky a navíc se chlubí takřka stejnými čísla, můžeme mluvit o remíze.

Vlastně ne, z plichty trochu vybočuje T-Mobile, který uvádí populace pouze 58,59 % (fakt s přesností na setiny!), zbylá dvojice se chlubí 61 %. O2 jsme se věnovali nedávno, ale nové zprávy nám zaslali Vodafone s T-Mobilem.

T-Mobile tvrdí, že během prázdnin pokryl dalších 300 obcí v Česku, mezi největší města patří Kolín, Hodonín, Žďár nad Sázavou, Jindřichův Hradec, Břeclav, Kutná Hora, Bruntál, Pelhřimov nebo Kralupy nad Vltavou. K tomu ještě spustili 97 sdílených vysílačů s O2, ze kterých mohou mít radost v Boskovicích, Studénce, Chodově, Lysé nad Labem, Telči, Zruči, Ledči nad Sázavou, Vizovicích nebo Lázních Bohdaneč.

Vodafone neuvádí přesnější čísla, přes prázdniny prý navýšil pokrytí o 3 % a podle měření dsl.cz má nejrychlejší síť (podle jiné metodiky se nejrychlejším připojením chlubí i T-Mobile).

Na Twitteru ale minulý týden uvedl, že spustili 3G v dalších 30 městech a obcích: Žatec, Rakovník, Týnec nad Sázavou, Benátky nad Jizerou, Mnichovo Hradiště, Železný Brod, Rokytnice nad Jizerou, Vrchlabí, Nový Bydžov, Hořice, Dvůr Králové nad Labem, Náchod, Úpice, Smiřice, Police nad Metují, Broumov, Holice, Letohrad, Mohelnice, Letovice, Ivančice, Tovačov, Chropyně, Hulín, Holešov, Hluk, Vítkov, Fulnek, Bílovek a Baška.

Dnes k tomu přidali: Poličku, Rajhrad, Šternberk, Topolany a Rozdrojovice.

Zdroj: Vodafone, T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?