Hlavní navigace

O2 TV i bez set-top boxu. Operátor chystá aplikace pro Smart TV

14. 10. 2019

Sdílet

Internetová televize od O2 započne důležitou kapitolu své existence, na televizorech ji brzy půjde sledovat přímo bez jakéhokoliv dalšího připojeného zařízení. Operátor totiž chystá aplikace pro několik platforem Smart TV. Momentálně testuje tu pro Tizen od Samsungu (modely 2016 a novější), v listopadu bude dostupná ostrá verze.

Během příštího roku se pak aplikace O2 TV dostane i na webOS od LG a systém Android TV, který využívají například Sony a Philips. O něco později dorazí i na krabičky Apple TV. O2 TV vysílá v rozlišení 1080i50 a požaduje 6–8Mb/s linku (u SD to bude polovina). Ponese stejné funkce jako oficiální přehrávač či mobily. Kromě živého vysílání obsahuje i zpětné zhlédnutí až 7 dní dopředu, vyhledávač pořadů, EPG i videotéku s přibližně 2000 filmy.

TIP: Test STB pro O2 TV

Aplikaci mohou využít jak stávající, tak i noví zákazníci. Stávající zákazníci O2 TV se jednoduše přihlásí pomocí svých přihlašovacích údajů, ti noví si mohou službu vyzkoušet na měsíc za 1 Kč,“ uvádí ředitelka O2 TV a digitálních služeb Dana Tomášková.

TIP: Televize přes internet: Velké srovnání českých IPTV

O2 TV má momentálně tři hlavní tarify. Za 399 Kč měsíčně nabízí 65 kanálů (29 v HD), za 499 Kč pak 100 kanálů (44 v HD) a za 849 Kč rovnou 133 kanálů (52 v HD). Ceny jsou s dvouletým úvazkem a lze je snížit o 100 Kč, pokud budete od O2 mít také internet. Kromě toho si lze bez úvazku předplácet i speciální tarify pro sportovní a filmové nadšence. Za 199 Kč jsou v ceně sportovní kanály O2 a Premier Sport, za 299 Kč totéž plus tři stanice HBO. Na rozdíl od hlavních tarifů jsou tyto dva omezeny pouze na jedno zařízení (místo čtyř).

Chystáte se používat aplikaci od O2?

Zdroj: O2

Partnerem rubriky je společnost CETIN / Zrychlujemečesko.cz

Byl pro vás článek přínosný?