Hlavní navigace

O2 TV ukázala své limity. Derby pražských S televizi položilo na lopatky

21. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včerejší fotbalový zápas mezi Spartou a Slavií vysílala exkluzivně stanice O2 Sport, videopřenos u nás nikde jinde (oficiálně) dostupný nebyl. Jenže ani ti, kteří si televizi od O2 předplácejí, neměli nic jisté. Nápor diváků vyřadil přihlašovací servery a O2 TV nebyla dostupná, v lepším případě běžela s výpadky a bez nadstandardních funkcí (více kamer, různé komentáře apod.)

Divácký nápor kvůli zápasu Sparty se Slavií způsobil výpadky O2 TV
Divácký nápor kvůli zápasu Sparty se Slavií způsobil výpadky O2 TV

Intenzivně pracujeme na posílení kapacit a na převzetí technického řešení pod vlastní správu, aby se situace již neopakovala. Počet dotčených zákazníků analyzujeme a připravujeme pro ně dárek jako omluvu,“ píše O2 v tiskové zprávě.

Problém se prý týkal výhradně mobilní nebo webové verze O2 TV, které jsou dostupné pro každého. Klasická televize vysílaná přes VDSL linky postižena nebyla. Na Facebooku operátora se zvedla velká vlna nevole ze strany fanoušků. Ti si zaplatili, aby viděli zápas, který jinde nedávají.

 

O2 se do budoucna musí takovým problémům vyvarovat. Atraktivní zápasy z anglické Premier League nebudou sledované tolik jako derby pražských S, ale O2 Sport od letošní sezóny vysílá i zápasy Ligy mistrů UEFA a v Česku má navíc výhradní práva pro semifinále a finále. To bude zatěžkávací zkouška.

Byl pro vás článek přínosný?