Hlavní navigace

O2 již zprovoznilo roaming. Postiženým zákazníkům dá kupón v hodnotě 1000 Kč

Sdílet

Zdroj: O2

Aktualizováno 2. 6. 2017

O2 včera potvrdilo, že roamingové služby již plně fungují. Operátor vyloučil hackerský útok, chyba opravdu byla softwarového rázu, a to na komunikačních uzlech Cetinu.

Na nápravě pracoval kompletní tým expertů nepřetržitě od počátku, tedy přibližně od úterního poledne, do středečních sedmi hodin večerních. Rádi bychom se omluvili našim zákazníkům, které problém služeb postihl. Výpadek budeme samozřejmě kompenzovat za každý den nefunkčnosti služeb v plné výši podle zákona a platných smluv, a to automaticky, aniž by zákazníci museli svůj nárok uplatňovat. Jako poděkování za trpělivost navíc přidáváme poukaz na nákup libovolného příslušenství nebo slevu na mobilní telefon ve výši 1000 korun,“ říká Tomáš Budník, šéf českého O2.

Původní článek z 1. 6. 2017

O2 postihl rozsáhlý výpadek roamingových služeb. Operátor mluví o poruše v infrastruktuře Cetinu. Podle ČTK prý může jít o hackerský útok na mezinárodní ústřednu Cetinu, nebo softwarovou chybu.

Tak či onak, kvůli výpadku nemohlo až 250 000 zákazníků, kteří se právě nacházejí v zahraničí, volat, psát ani datovat. Ani jim se nikdo nedovolá. Operátor postižené odškodní.

Problém se týká zákazníků českého i slovenského O2. Operátor včera v noci část provozu obnovil a pracuje na alternativním řešení, které by obnovilo spojení v celém rozsahu. Ještě i dnes jsou však někteří klienti nedostupní.

Byl pro vás článek přínosný?