Hlavní navigace

Obří tablety s Tegrou 2

22. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Takhle nějak by měl vypadat pořádný veliký tablet. Ve veliké desce se skrývá Nvidia Tegra 2, mnoho pixelů a hodin výdrže na baterii.

Firma zvláštního názvu Kno začala zasílat svoje jednodisplejové a dvoudisplejové tablety těm zákazníkům, kteří si je navzdory nemnoha specifikacím objednali. Tablet má buď jeden nebo dva 14,1" kapacitní IPS displeje s parádním rozlišením 1440 × 900 pixelů. V případě dvojitého tabletu je jeden displej značně užší, oba tablety mají totiž jen jednu a tu samou baterii, dvoudisplejová verze na ni vydrží 8 h, dá se čekat, že jednodisplejová by mohla vydržet asi 12 h.

Hardware je v tomto případě řešen inteligentně, v tabletu tiká 1GHz dvoujádrová Nvidia Tegra T-250, komplexní čip se dvěma jádry ARM Cortex A9, schopný nejen rychlých výpočtů a multitaskingu, ale i hardwarové akcelerace videa, Flashe a 3D. O úložný prostor se stará 16 GB flash-paměti a zařízení podporují Wi-Fi i Bluetooth.

Jako operační systém má být nainstalována nespecifikovaná distribuce Linuxu, tablety jsou stavěny jako poznámkové bloky a knihy, najdete v nich i software e-readeru.


Jednodisplejový model si můžete objednat za $599, dvoudisplejový zaklapávací "notebook" potom za $899, respektive za 11 a 16,5 tis. Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?