Hlavní navigace

Obrovský DDoS útok ochromuje hlavní české zpravodajské weby (aktualizováno)

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přední zpravodajské weby jsou pod DDoS útokem. Zahlcení serverů vlkým množstvím požadavků způsobilo jejich nedostupnost nebo pomalý chod. Útok potvrdili zástupci deníků na Twitteru (například @ihned_zpravy). Problémy hlásí iDnes.cz, iHNed.cz, Lidovky.cz a Novinky.cz. Nedostupný je také slovenský HNonline.sk. K útokům se zatím nikdo nepřihlásil ani není znám důvod.

Oživeno

(10:06) – Problémy už postihly i Denik.cz. ČT24.cz, TN.cz, E15.cz nebo Aktuálně.cz běží bez problémů.

(10:33) – Mimo Lidovky a iDnes už všechny weby – zdá se – jedou.

(11:15) – Dostupné už jsou i Lidovky a iDnes. K útoku se stále nikdo nepřihlásil. Anonymous obvykle na své akce upozorňují na sociálních sítích nebo IRC. Dnes se nic podobného nestalo.

(12:20) – Pod útokem je teď i server E15.cz.

(15:40) – DDoS nepolevují ani odpoledne. Zahlceny jsou opět servery iDnes, Lidovky nebo weby Mladé Fronty (E15, Živě, Mobilmania)

DDoS na iHNed

iHned.cz na FacebookuServer IHNED.cz pravděpodobně čelí útoku na infrastrukturu webu. Momentálně je proto nedostupný. Technické problémy mají i další zpravodajské servery v Česku.

iDnes.cz na FacebookuServery iDNES.cz čelí útoku zvenčí, který je přetěžuje a způsobuje tak nedostupnost stránek. Cílem jsou i další české zpravodajské weby. Omlouváme se za komplikace, na odstranění potíží pracujeme.

Byl pro vás článek přínosný?