Hlavní navigace

Odepínání více dlaždic najednou a další novinky ve Windows 8.1

23. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uniklá sestavení Windows 8.1 nepřestávají prozrazovat další a další drobnosti, které Microsoft ve svém operačním systému upraví, předělá a vylepší. Bude mezi mini také novodobá nabídka Start. Již dříve jsme poukazovali na to, že by nebylo od věci, kdybychom s dlaždicemi mohli pracovat hromadně. Týká se to změny velikosti, a především pak odepnutí. Pakliže se vám tucet dlaždic nehodí do krámu, bude je po jedné odepínat zbytečně dlouho a složitě.

Tip: Seznamte se s novinkami ve Windows 8.1 v přehledovém videu. Možná přijde i ReFS

Microsoft se vzpamatoval a sestavení č. 9374 předvádí, jak to mělo vypadat od počátku. Hromadná manipulace zahrnuje odinstalaci, vypínání aktivních dlaždic nebo změnu velikosti. V režimu pro změnu parametrů navíc neoznačené objekty na Úvodní obrazovce ztmavnou. Tyto novinky odhalil Zac ze serveru WinBeta ve svém dalším videu, na které se můžete podívat níže.

 

Rovněž ukázal již konečně fungující dlaždice nejmenšího rozměru. Ty ve Windows 8 vůbec nebyly k dispozici, Microsoft je přivedl k životu nejprve ve Windows Phone 8. Vyhledávání vás bude rovněž schopné odkázat na úplně novou přehledovou stránku se souhrnem výsledků. Tlačítko pro přepnutí do seznamu všech nainstalovaných aplikací má nyní tvar šipky a naleznete ho poblíž levého dolního rohu (ve Windows 8 bylo skryté).

Redmondští nadále pracují na dotekových Ovládacích panelech, některé stránky jsou stále v rekonstrukci, včetně té hlavní, jež ještě minule nebyla. Objevila se v nich nová sekce Historie souborů. Tuto funkci znáte z Windows 8, nově podle všeho zřejmě dostupná také prostřednicím dotekového rozhraní.

Zdroj: WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?