Hlavní navigace

Office Online brzy vstoupí do Chrome Web Store. Word podporuje komentáře a Excel hledání Tell Me

15. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jednodušší bezplatná verze Wordu funguje v prohlížeči. Microsoft ale zpracoval na pár vylepšeních, takže není tak jednoduchá jako dosud. Uživatelé žádali o komentáře. Když jste totiž v desktopovém Wordu nějaké napsali, na webu se ani neukázaly. Což samozřejmě může být matoucí a nepohodlné. Teď si je nejen prohlédnete, ale také napíšete. K nejpopulárnějším funkcím textového editoru patří seznamy.

S těmi se Word Online vypořádá inteligentněji. Pakliže mezi dva seznamy vložíte jiný obsah, můžete navázat na číslování. Nebo zadáte konkrétní číslo, od kterého se má začít. Poslední možností je začít nový seznam. To se číslování resetuje a pojedete od jedničky. Další větší novinka vás nechá pohodlně psát dodatky či poznámky pod čarou. Nemálo z vás potěší možnost stažení dokumentu ve formátu PDF.

Inteligentní seznamy ve Wordu Online
Inteligentní seznamy ve Wordu Online

Tabulkový kalkulátor získal vyhledávání Tell me. Do pole píšete dotaz a aplikace napovídá funkce. Do Wordu se pomocník podíval jako první, dostupnost v Excelu byla v lednu ohlášena na jaro. Komentáře, o nichž se zmiňuji výše, se řítí rovněž do Excelu Online. Stížnosti na nepodporu VBA zatím do koše nezahazujte. Plné podpory jsme se nedočkali, můžete však upravovat tabulky, aniž by došlo k narušení kódu VBA.

 

Aspoň v prohlížeči můžeme naplno skrývat a odkrývat buňky. Stavový řádek zobrazuje opět o něco více výpočtů. Mj. nyní podporuje funkce Mix a Max. Když zmáčknete kombinaci Ctrl+G, otevře se dialog pro přechod na vybranou buňku. Někdy navigaci opravdu urychlí. Do OneNote Online pro změnu přibyl tisk. Na příští týden Redmondští chystají novinky v PowerPointu Online.

Připravují textový editor, díky němuž bude editace více odpovídat výsledku, který uvidíte při presentování. Půjde však spíše o kosmetickou úpravu, nic revolučního. Optimalizace se postarají mj. o lepší výkon při přehrávání videa. Pakliže jste o tom neslyšeli, do presentací vložíte i video z YouTube. Přijde i Tell Me.

Skrývání řádků či sloupců patří k mnoha novinkám
Skrývání řádků či sloupců a skákání do buněk patří k mnoha novinkám

Zatímco Google pro Windows (Phone) příliš aplikace vyrábět nechce, Microsoft se odhodlal ke statečnému kroku a Office Online zanedlouho uvede do Internetového obchodu Chrome. Zástupce na vytvoření dokumentu si proto snadno přidáte do spouštěče aplikací. Microsoft dal tímto najevo, že Chrome OS považuje za konkurenci.

Společnost pod novým vedení prosazuje jinou filosofii. Její platformy už nehrají prim, tak raději podporuje všechny. Pakliže novinky v tuto chvíli nevidíte, vyčkejte. Jako obvykle se budou rozprostírat několik dní.

Zdroj: Office Blogs 1 | 2 | 3

Byl pro vás článek přínosný?