Hlavní navigace

Office pro tablety a telefony jsou nyní zdarma, zkuste si Office pro Android

6. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce
Office pro iPad zaznamenala 40 milionů stažení. Office 365 Home a Office 365 Personal mají na kontě 7,1 mil. předplatitelů.

Microsoft se opět pořádně blýskl. K jeho nejhlavnějším a také nejlepším produktům a službám patří Office. V tomto roce předvedl Office pro iPad, kterou doprovodila vlna pozitivních ohlasů.

V podstatě jediným trnem k oku recenzentů byla cena. Kancelář pro iPad totiž nebyla k dispozici úplně zadarmo. Kdo chtěl editovat dokumenty, musel si předplatit Office 365. Toto rozhodnutí právě padlo.

Od teď si na tabletech a smartphonech užijete Office zcela bezplatně. Záměrně nepíši „na iPadech“, protože spolu s uvedenou informací Microsoft odstartoval přihlášení k získání ukázky chystané verze aplikací pro tablety s Androidem. Společnost postupně pokrývá všechny důležité platformy.

Je přitom jasné, že když padla podmínka předplatného na iPadu a iPhonech, nebude se vztahovat ani na případné budoucí produkty pro mobilní zařízení. Konkurence měla v ceně výhodu. Momentálně má na své straně všechny trumfy Microsoft, neboť zadarmo poskytuje bezkonkurenční kancelářský software.

 

Zpátky k novinkám. Ano, Microsoft už skoro vydal první verzi Office pro tablety s Androidem. Zájemci nyní mohou žádat o přístup k ukázce na adrese aka.ms/signupnow, distribuce bude zahájena zřejmě v prosinci. Ostré vydání očekávejte na začátku příštího roku. Co k Wordu, Excelu a PowerPointu dodat?

Aplikace obsahují upravené prostředí s jednoduchým pásem karet, aby bylo pohodlně ovladatelné dotykově. Jako by z oka vypadaly verzi pro iPad. Když už jsme u toho, Microsoft do světa vypustil i vylepšené aplikace pro iPad. Po vzoru tabletové verze vznikly úplně nový Word, ExcelPowerPoint pro iPhone.

Nástroje se zbavily ne úplně dokonalého prostředí a více připomínají úspěšné varianty nástrojů pro iPad. Od nich též přejaly chybějící funkce. Zdá se vám tato nálož malá? Microsoft nám připomněl, že Windows 10 již nebudou trapně osamocena a pro dotykové prostředí vzniká zvláštní verze Office.

S tím zveřejnil obrázek chystaného PowerPointu, viz níže. Nemůžu si pomoct, ale vypadá jako desktopová aplikace, nikoli dotyková pro prostředí Metro. I současná Office 2013 má dotykový režim, kdy se jednotlivé prvky v prostředí nafouknou pro lepší ovladatelnost, jedná se však o desktopové programy.

 

Zdroj: Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?