Hlavní navigace

Ohebný Huawei Mate X2 je překvapivě odolný. Kolik vydrží ostatní skládací smartphony?

2. 5. 2021

Sdílet

Zdroj: Huawei
Huawei u svého nejnovějšího modelu ohebného smartphonu Mate X2 změnil způsob otáčení. Stejně jako u konkurence se nyní velký displej zavírá dovnitř. Ukázalo se, že nový Mate X2 je překvapivě mimořádně odolný.

Úplně první pokus o skládací smartphone od neznámé čínské firmy Royole Flexpie šlo zničit velmi snadno. První verze Galaxy Fold od Samsungu měla problém s panty a výrobce ji raději začal prodávat až po revizi. Od té doby se už podařilo řadu dětských nemocí vymýtit, ohebné přístroje představili i další značky. A přestože se nikdo nechlubí IP68 a použít odolné sklo na ohebném displeji je docela problematické, nejnovější ohebné telefony už nemusíte držet v rukavičkách.

Od ohebného smartphonu čekáte ledacos, ale odolnost ne. Aby aspoň něco vydržel si spíše přejete, než že byste tomu věřili. Nejnovější Mate X2 nyní prošel nenechavýma rukama ničitele z YouTube kanálu JerryRigEverything a výsledek možná překvapil i inženýry v Huawei.

Huawei bude Mate X2 prodávat bohužel pouze v domovské Číně, v přepočtu za 59 900 Kč. Jerry zkoušel ničit konkurenční Samsung Galaxy Z Fold 2, který je  a i ten držel překvapivě dobře. Galaxy Z Flip, jež se otevírá ve stylu véčka, už tolik ne.

Test odolnosti skládacího Moto RAZR.

Tyto telefony jsou pořád velmi drahé, pro řadu uživatelů svou konstrukcí i nepraktické, ale začínají připomínat komunikátory z přelomu tisíciletí. Výrobci jim stále věří a některé koncepty vypadají velmi odvážně. Odolnost dalších modelů bude jedním z klíčových prvků případného úspěchu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.