Hlavní navigace

Olly: a počítače začnou vonět

31. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počítače už běžně reagují na minimálně tři smysly: zrak, sluch a hmat (vibrační odezva). Pomocí internetu je ještě stále těžké přenést chuť a hlavně pachy. O druhou možnost se už někteří pokoušeli. Nejnovějším nápadem je Olly: vonící webrobot.

Malá krabička připojená přes USB do počítače umí přenášet různé pachy v závislosti na programu, ve kterém přijde zpráva nebo jiná notifikace. Přijde-li zamilovaná zpráva partnerky, Olly vypustí vůni růží, z e-mailu od její matky ucítíte zkažená vajíčka apod. Záleží na náplni.

Olly

Celý nápad má jeden hlavní problém. Olly si zatím normálně nekoupíte. Firma na svém webu pouze zveřejní plánek (zatím instrukce chybí) pro 3D tiskárnu, pomocí níž si krabičku můžete vytvořit. A také návrh jednoduché elektroniky. Olly má tedy otevřený „kód“, který si můžete sami zkompilovat, případně doplnit o vlastní nápady.

Ale pro ty línější by bylo fajn, kdyby se některá firma opravdu pustila do výroby. Podobných blbin je plný DealExtreme, ještě jedno smrdítko by tamní katalog produktů snesl.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku