Hlavní navigace

Ondřej Malý šel po operátorech, teď bude vládě radit s digitálními záležitostmi

31. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bývalý novinář Ondřej Malý posledních pět let zastával pozici člena Rady Českého telekomunikačního úřadu. V březnu mu vypršel mandát a pokračovat v něm nebude. S premiérem Sobotkou se dohodl, že nastoupí na pozici koordinátora digitální agendy ČR. Ve funkci nahradí Tomáše Prouzu, který na úřadu končí právě dnes. Nominaci Malého bude muset v dubnu schválit vláda.

Funkce koordinátora digitální agendy vznikla loni v květnu. Úkolem této autority je sladit vládní aktivity na podporu digitální ekonomiky a digitalizace veřejné správy, zajišťovat komunikaci mezi ministerstvy a dalšími ústředními orgány státní správy a také spolupracovat s hospodářskými a sociálními partnery.

Dobré zvládnutí digitální agendy je klíčové pro náš průmysl, ekonomický růst, pracovní místa i budoucí konkurenceschopnost. Do funkce jsem se rozhodl navrhnout Ondřeje Malého, který má i díky svému dlouholetému působení v ČTÚ potřebné zkušenosti z oblasti digitální ekonomiky a znalosti v rámci oboru,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Nabídky pana premiéra si velmi vážím. Za prioritu považuji odstranění překážek v budování kvalitní internetové infrastruktury, rozvoj e-governmentu především v oblasti služeb pro občany a přípravu státní i soukromé sféry na nová evropská nařízení v čele s ochranou osobních údajů. Pro tato zásadní témata budu hledat shodu napříč politickým spektrem a resorty a těším se samozřejmě i na spolupráci se soukromou a neziskovou sférou," dodává Ondřej Malý.

Více informací k tématu najdete na Euro.cz.

Byl pro vás článek přínosný?