Hlavní navigace

OneDrive slaví rok. V nové akci získáte na rok 100 GB, Dropbox ale zapláče

21. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

OneDrive oslavil své první narozeniny, jak si však určitě pamatujete, jedná se o narozeniny od přejmenování. Služba samotná funguje už mnoho let a vyvinula se z předchozích podobných služeb. S novým jménem se zatím nepojí revoluční novinky, především se vám vybaví rozdávání volného místa.

V základu má každý už 15 GB, za zálohování fotek dostanete navěky dalších 15 GB. K tomu připočítejte různé akce, kde jste dostali dočasně 100 nebo 20 GB navíc. V půlce roku Microsoft oznámil, že předplatitelé Office 365 dostanou rovnou 1 TB místa. Na podzim překonal sám sebe o mílový skok, když abonentům přislíbil rovnou neomezený prostor.

 

Aktuálně se jedná o 10 TB. Kdy bude limit odstraněn úplně, společnost neprozradila. V minulém týdnu jste možná zaznamenali, že jste v rámci programu Bing Rewards mohli opět získat 100 GB v cloudu navíc. Akce se týkala pouze USA, byť bylo možné zábranu obejít tím, že jste donutili svůj počítač, aby se tvářil, že je umístěný v Americe.

Microsoft mezitím spustil jinou akci, která vám rovněž zajistí 100 GB navíc, jen ne na dva roky, pouze na jeden. Akce cílí paradoxně na uživatele Dropboxu, který s Microsoftem uzavřel partnerství a jehož provozovatelé si nejspíš budou rvát vlasy z hlavy. Tím, že propojíte svůj účet Dropbox s OneDrivem, získáte prostor ve OneDrivu.

Obávám se, že jediný, kdo v tomto případě prohraje, bude Dropbox. Neowin dále hlásí, že je nově globálně dostupný 100GB bonus v rámci programu Bing Rewards, který byl zprvu určený pouze pro Ameriku. Získáte ho na této adrese. Bohužel funkčnost postupu nemohu potvrdit, Bing stále vyžaduje, abyste pocházeli z USA.

Zdroj: OneDrive Blog
The Verge | Neowin

Byl pro vás článek přínosný?