Hlavní navigace

OnePlus 7 přijde ve dvou verzích. Přinese 5G, lepší displej a vyšší cenu

23. 4. 2019

Sdílet


Dravá společnost OnePlus na jaře představí nový smartphone, datum premiéry bychom se měli dozvědět ještě dnes. Šéf firmy Pete Lau ale ještě před tím dal řeč s Vladem Savovem z magazínu The Verge a naznačil, co od novinky čekat.

Změnou bude například to, že telefon dorazí hned ve dvou verzích OnePlus 7 a OnePlus 7 Pro, který nabídne lepší výbavu. Stejnou strategii už mají i Samsung, Huawei či Apple. Model Pro bude podporovat 5G sítě a nabídne plynulejší displej. Lau tvrdí, že zobrazovací panel bude třikrát dražší než u top mobilů ostatních velkých výrobců.

Konkrétní detaily neprozradil, z dřívějších úniků to ale vypadá, že obnovovací frekvence stoupne z 60 na 90 Hz, díky čemuž by veškeré animace, rolování textu apod. mělo být jemnější než dřív. Vysokorychlostní panely už do mobilů nasadily firmy jako Razer nebo Asus, ty ale měly zejména herní využití.

Pete Lau též potvrdil, že nový telefon bude dražší než předchůdce OnePlus 6T. Ceny mobilů rostou napříč trhem a u OnePlus byly mezigenerační nárůsty prakticky pokaždé. Oproti hlavní konkurenci se ale drží při zemi a ceny novinek se pohybují okolo 15 000 Kč, výjimkou je jen zvláštní McLaren Edition.

Velký a větší

Známý „leaker“ Steve McFly v minulosti ukázaly snímky obou telefonů a prozradil hlavní odlišnosti. Základní OnePlus 7 dostane 6,4" rovný displej s kapkovitým výřezem, vzadu pak bude mít dvojitý foťák. OnePlus 7 Pro bude mít zahnutý 6,64" panel bez výřezu (zato s vyskakovací kamerkou) a nabídne tři foťáky. Představení podle něj proběhne 14. května.

https://twitter.com/OnLeaks/status/1118271323703267329

OnePlus se pomalu dostává na výsluní, jak ukazuje čerstvá analýza společnosti Counterpoint. Podle ní se loni OnePlus stal pátým největším výrobcem prémiových smartphonů, přičemž za takové jsou považovány ty s cenou 400 dolarů a více. Na prvním místě v žebříčku je Apple s 51% podílem, za ním Samsung (22%), Huawei (10%), Oppo (6%) a právě OnePlus (2%).

V Indii je OnePlus dvojkou hned za Samsungem. Na čtvrtém místě je pak v Evropě a asijsko-pacifickém regionu.

Byl pro vás článek přínosný?