Hlavní navigace

OnePlus chce konkurenci zatopit v nové oblasti. Vyrobilo svou první TV

7. 10. 2019

Sdílet

Dravý čínský výrobce nás celé léto vnadil na svůj chystaný televizor. Novinka jménem OnePlus TV je tady. Zatím je dostupná jen v Indii, ale ve čtvrtek současně s premiérou smartphonu OnePlus 7T se dozvíme také detaily o evropské distribuci. Je na co se těšit?

Na první pohled vypadá jako většina moderních televizorů. Má 55palcovou úhlopříčku s rozlišením 4K a minimální rámečky okolo. Jedním z designových výstřelků je soundbar, který se automaticky vysune z těla po zapnutí, protože… proč ne. OnePlus sáhl po LCD VA panelu s QLED podsvícením, který slibuje vysoký jas, dobré barevné podání i HDR ve všech aktuálních formátech jako Dolby Vision, HDR10, HDR10+ a HLG.

Zvuk s podporou Dolby Atmos vychází z osmi reproduktorů o celkovém výkonu 50 W. Kdo si nevystačí s integrovaným řešením, ten může připojit audio systém přes optický digitální výstup nebo jeden ze čtyř HDMI 2.0. K síti se OnePlus TV připojí přes Wi-Fi 802.11ac nebo Ethernet. Z konektorů pak na těle najdeme ještě televizní koaxiál, analogový kompozitní vstup a trojici USB. A přes Bluetooth lze spárovat bezdrátová sluchátka.

Coby systém výrobce zvolil Android TV, který již používají například Sony nebo Philips. To znamená dobrou nabídku multimediálních aplikací či her a integrovaný Chromecast, ale na druhou stranu omezenou podporu českých internetových televizí, které se spíš zaměřují na platformy Smart TV od Samsungu a LG.

TIP: OnePlus 7 a 7 Pro jdou s „nízkou“ cenou opět proti těm nejlepším

OnePlus TV Pro se v Indii prodává za 100 000 rupií, což je v přepočtu 40 000 Kč s DPH. Levnější model OnePlus TV (nePro) je za 70 000 rupií (28 000 Kč). Liší se jen stojanem a tím, že nemá výsuvný soundbar, ale čtveřici reproduktorů uchovává v pevném těle.

Zklamání?

Šéf čínské společnosti Pete Lau dopředu lákal na highendové parametry a tvrdil, že jejich televizor bude soupeřit se špičkou od Samsungu či Sony. První testy ale přinesly vystřízlivění. Kupříkladu GSMArena má hned několik výtek vzhledem k tomu, kolik novinka stojí. OnePlus má jen 60Hz panel a edge podsvícení s 16 zónami, z čehož vyplývá ne moc dobrá homogenita obrazu a nekvalitní HDR. Slabší jsou i pozorovací úhly (u VA panelu to nepřekvapí).

Jejich první kus měl navíc pokažený výsuvný mechanismus, což výrobce nedělá dobrou vizitku. Výtky jsou i k jednoduchému dálkovém ovladači, chválí se ale naopak mobilní aplikace. Aby toho nebylo málo, výrobce použil pomalý čipset MediaTek MT5887 (4× 1,5 GHz A53 + Mali-G51), takže na nějaké velké hraní titulů z Play Storu televizor také nebude.

Zdroj: OnePlus

Byl pro vás článek přínosný?