Hlavní navigace

OnePlus se vrhá do nové oblasti. Chystá špičkový televizor

23. 8. 2019

Sdílet

OnePlus se po výrobě slibných smartphonů a jejich příslušenství pustí na nový trh. Nebudou to ale chytré hodinky nebo notebooky, nýbrž televizory. Novinka označená prostě jako OnePlus TV dorazí již v září, oznámil šéf čínské společnosti Pete Lau. V rozhovoru pro Gadgets 360 nastínil i několik detailů.

OnePlus TV nezopakuje strategii mobilů, kdy se výrobce snažil vyrábět špičková zařízení za poloviční cenu oproti konkurenci. Televizor sice bude highendový, ale odpovídat tomu bude i cena, byť by měla být o něco nižší než u srovnatelných výrobků z Japonska nebo Koreji. Právě tam OnePlus hledal největší inspiraci.

TIP: OnePlus 7 a 7 Pro: s „nízkou“ cenou opět proti těm nejlepším

Pete Lau tvrdí, že OnePlus TV nabídne obraz jako Samsung a zvuk jako Sony. Jejich televizor využije QLED panel, tedy vyšší třídu LCD s LED podsvícením doplněným o technologii kvantových teček. Díky ní obraz nabídne lepší barvy, vyšší jas i homogenitu podsvícení. Televizor pak poběží na systému Android TV, který si prý OnePlus velmi přizpůsobí, aby byl rychlejší a lépe se ovládal (což je u Philipsu nebo Sony stále problém).

TIP: Huawei vyrobil svou první TV. Čím láká Honor Vision?

Nové zařízení se bude nejprve prodávat v Indii, ale později se dostane i do Evropy a USA. Po zářijové premiéře budeme vědět více včetně podrobných parametrů a ceny.

Byl pro vás článek přínosný?