Hlavní navigace

Smartphony mají všichni, OnePlus se pouští do výroby televizorů

20. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

OnePlus je v Česku známý jako výrobce kvalitních smartphonů a kromě vlajkových lodí jiné ani nedělá. Tahle čínská firma má v portfoliu ještě sluchátka nebo batohy, ale nyní se pouští do výroby televizorů. Největším výrobcem televizorů je Samsung a Číňani z toho chtějí také něco mít. Pouští se proto do vývoje zařízení s názvem OnePlus TV.

OnePlus se hodlá zaměřit na Smart TV, ale i na prémiovou kvalitu obrazu i zvuku. Možná si tak nechá dodávat hardware i obrazovku od zavedených firem a k televizoru dodá hlavně vlastní systém. Pokud by naopak vyvíjela vlastní hardwarové řešení a do televizoru dodala Android TV (protože u smartphonů používají Android), šlo by minimálně o vlastní nadstavbu.

Pravděpodobnější je nějaká kombinace obou variant, vlastní vývoj trvá velmi dlouho. Pro vývoj však již vyčlenili novou divizi a chystané zařízení má mít hodně společného s mobilními sítěmi 5G.

Šéf firmy řekl, že jde o „první krok v budování propojené a lidské zkušenosti“ (the first step in building a connected human experience). Zřejmě tak narážel i na využití umělé inteligence, která jakožto nový buzzword začíná být v technice všudypřítomná, i když často jde jen o základní strojové učení.

OnePlus TV by tak mohl být hlavně chytrou nadstavbou nad již vyvinutou elektronikou a Androidem. Zatím je OnePlus TV spíše jen kódové jméno a nikdo kromě pár vizionářů z firmy OnePlus neví, co přesně tím Číňani zamýšlí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.