Hlavní navigace

Opera 26 poskytuje sdílení složek se záložkami a oficiálně vstupuje na Linux

4. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Norové se po pár týdnech vrací. Minule pro nás připravili záložky, o což se postupně pokoušeli několik verzí, tentokrát přichází sdílení záložek. Autoři Opera 26 si myslí, že našli lepší způsob, jak s přáteli sdílet zajímavé odkazy. Takže musíte klepnutím přidat stránku k záložkám, otevřít dialog pro sdílení, klepnout na zkopírovat odkaz, jako např. tento, a poslat jej vybraným kanálem dál.

Odkaz vede na celou složku s weby. No, kdyby to někdo potřeboval, tak to teď má, ale o tomhle vylepšení mám pochybnosti – obvykle nemáme potřebu poslat někomu dvacet odkazů, spíše jeden na zajímavý web. Věřím, že fandové prohlížeče by si představovali, že vývojáři dříve dokončí jiné novinky, např. synchronizaci záložek, na které se ostatně už pracuje. Jenže ona je to jediná novinka.

 

S výjimkou toho, že Opera konečně přichází na Linux. Ok, protentokrát si to u nás vývojáři vyžehlili. Norové předesílají, že čerstvá novinka má stejné funkce jako zbylé verze, aspoň ty důležité. Co tedy chybí? Prozatím se tým soustředí na distribuci v Ubuntu a jeho nejznámější deriváty. K dispozici není ani 32bitová verze, jen 64bitová. Stáhněte si Operu pro Windows, OS X nebo Linux.

Zdroj: Opera Desktop 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?